Στην Ολλανδία αναγκάστηκε να επιστρέψει η βασιλική οικογένεια της χώρας μετά από μόλις μία μέρα παραμονή στην Ελλάδα, ύστερα από τη δημόσια κατακραυγή που δέχτηκε εν μέσω κορνοϊού.

Ο βασιλιάς Γουλιέλμος – Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα ταξίδεψαν την Παρασκευή στην Ελλάδα, προκειμένου να κάνουν διακοπές στη βίλα που έχει το ζεύγος στην Πελοπόννησο, όπως αναφέρει το BBC.

Ωστόσο οι βασιλικές διακοπές εν μέσω νέου μερικού lockdown προκάλεσαν πολλά αρνητικά σχόλια με αποτέλεσμα το ζευγάρι, παρότι δεν παραβίασε κάποια απαγόρευση, να επιστρέψει το απόγευμα του Σαββάτου.

 «Βλέπουμε τις αντιδράσεις του κόσμου στα δημοσιεύματα των ΜΜΕ», ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους. «Δεν θέλουμε να αφήσουμε καμία σκιά για το γεγονός ότι είναι απαραίτητο να ακολουθούνται οι οδηγίες, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο ο κορωνοϊός. Η συζήτηση για τις διακοπές μας δεν συνεισφέρει σε αυτό», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Είναι ανόητο και ακατανόητο», είχε σχολιάσει νωρίτερα το βασιλικό ταξίδι ο Γιόστ Σνέλερ, βουλευτής του κόμματος D-66 που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό του Μαρκ Ρούτε, ενώ διευκρινίσεις από την κυβέρνηση για τις διακοπές του βασιλικού ζεύγους ζήτησαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Πηγή: patrastimes.gr