Είναι ζητούμενο για τη δημοτική αρχή και την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας η συνεργασία με τους φορείς της πόλης, την Αρχιτεκτονική Σχολή, το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων, το ΤΕΕ. Άλλο ένα παράδειγμα η χωρίς συνεργασία προκήρυξη του “πανελλήνιου καλλιτεχνικού διαγωνισμού ιδεών με απονομή βραβείων και τίτλο κατασκευή θεματικού πάρκου χώρου αναψυχής καλλιτεχνικών δράσεων εξερεύνησης και παιχνιδιού στον εξωτερικό χώρο των παλαιών σφαγείων”. Η παρέμβαση και η διαμόρφωση του θεματικού πάρκου θα γίνει σε ένα χώρο 1920 τ.μ, που γειτνιάζει με το συγκρότημα των δημοτικών σφαγείων, μνημείο χαρακτηρισμένο από το ΥΠΠΟ ως έργο τέχνης και θα αποτελέσει τη λειτουργική συνέχεια τους.

Η προκήρυξη είναι  χαοτική:

-καλεί σε συμμετοχή άτομα με μόνη προϋπόθεση να είναι άνω των 18 χρονών χωρίς να αναζητά επιστημονική επάρκεια (άρθρο 5).

-προβλέπει οι συμμετέχοντες να προτείνουν τον χαρακτήρα του πάρκου, με ποια άραγε επιστημονική κατάρτιση; (άρθρο 4).

-απαιτεί να μην υπάρξει ανάγκη έκδοσης οικοδομικής άδειας (άρθρο 4)!!!!!

-δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να καθορίσουν τον τρόπο παρουσίασης της πρότασης, κάτι που δεν εξασφαλίζει τη μυστικότητα που τηρείται σε διαγωνισμούς. (άρθρα 12,13)

-τέλος αποκλείει την περαιτέρω εμπλοκή του νικητή δημιουργού στην επεξεργασία της ιδέας που θα βραβευθεί (άρθρο 8).

Η δημοτική αρχή προφανώς δεν θέλει ο διαγωνισμός να γίνει με διαφάνεια, με όρους, κανόνες και προδιαγραφές σε ένα χώρο που θα αποτελέσει λειτουργική συνέχεια των Δημοτικών Σφαγείων. Επιστέγασμα όλων των παραπάνω είναι ότι στην επιτροπή δεν υπάρχει ούτε ένας αρχιτέκτονας τακτικό μέλος, με την πλειοψηφία των κριτών να έχουν άμεση σχέση με την ΚΕΔΗΠ, μάλλον πρόεδρος δε του διαγωνισμού θα είναι γιατρός διευθυντής ΜΕΘ!!!!!! Η εκπρόσωπος της Ώρας Πατρών επεσήμανε την αντιεπιστημονική και αντιδεοντολογική διαδικασία που πλήττει περαιτέρω το θεσμό του καρναβαλιού και δεν συμμετέχει στην στημένη παρωδία…

Για άλλη μία φορά η Δημοτική αρχή και η κ. Κουρή δείχνουν την απέχθεια στην συνεργασία με τους φορείς της πόλης και την εμπέδωση κλίματος συνεννόησης και συμμετοχής..

Πηγή: patrastimes.gr