Δεν δόθηκαν απαντήσεις από τη Δημοτική αρχή στα ερωτήματα που κατέθεσε η παράταξή μας στην συνεδρίαση του συμβουλίου. Βεβαίως θέσαμε ερωτήσεις στο δημοτικό συμβούλιο μιας και δεν διευκολύνει η δημοτική αρχή το ρόλο μας, ως παράταξη της αντιπολίτευσης αφού δεν έχουμε την ευχέρεια των  έγγραφων που ζητάμε προκειμένου να εκπληρώσουμε σωστά το έργο για το οποίο μας εξέλεξαν οι συμπολίτες μας.

  1. Δεν θα υλοποιήσει την πρόταση που κατέθεσε η Ώρα Πατρών για τη δημιουργία στέγης αδέσποτων ζώων απάντησε ο δήμαρχος.Η πόλη χάνει μία σοβαρή υποδομή που επιδοτείται με 372.000 ευρώ έως τις 31/12/21, θα συνεχίζει να πληρώνει 20.000€ επί πλέον για ένα υποβαθμισμένο κτηνιατρείο.
  2. Θα απαντήσουν από τη δημοτική αρχήσε μία εβδομάδα για τους 12 ευκαλύπτους που έκοψαν στην οδό Αγίας Σοφίας. Με απόφαση ποιου οργάνου ήταν η ερώτηση.

Πώς είναι δυνατόν όμως το έργο να είναι σε εξέλιξη και αυτοί να μην ξέρουν με ποια απόφαση προχώρα, θα έχουμε συνέχεια….

  1. Δεν έδωσε καμία απάντηση γιατί η πόλη συνεχίζει να έχει εκτεταμένη λειψυδρία ούτε πόσα κυβικά νερό έχουν πάρει δωρεάν!!!! από τον ιδιώτη όπως διατυμπάνιζαν πριν μερικούς μήνες, φυσικά τόνισαν ότι ΔΕΝ θα δημιουργήσουν τον διαδημοτικό φορέα διαχείρισης του φράγματος.
  2. Για τα γραφεία και την υποδομή των παρατάξεων σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος απάντησαν ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία. Έστω και μετά από 7 χρόνια ας εφαρμόσουν τον νόμο όταν υλοποιείται από συντηρητικούς δημάρχους.
  3. Υποσχέθηκαν ότι θα συγκαλέσουν την επιτροπή διαβούλευσης για την κατάρτιση του προϋπολογισμού και το τεχνικό πρόγραμμααφού βεβαίως με την επιχειρηματολογία τους την υποβάθμισαν, γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση διαβουλεύεται μόνο με φίλιους θεσμούς και φορείς.
  4. Η επιτροπή ονοματοθεσίας υποσχέθηκαν ότι θα συγκροτηθεί έως τέλος Σεπτέμβρη.

Τέλος η παράταξή μας κατέθεσε ψήφισμα για τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού απέναντι στην απόφαση του Υφυπουργού κ. Αυγενάκη να διακόψει την οικονομική συμμετοχή για τα συγκεκριμένα προγράμματα. Κάθε φορά που κατατίθεται ψήφισμα από την παράταξή μας κατατίθεται αντί ψήφισμα από τη Λαϊκή Συσπείρωση. Επειδή δεν είχαν κάτι έτοιμο εκείνη τη στιγμή κατέθεσαν ως ψήφισμα την επιστολή που έστειλε ο Δήμαρχος κ. Πελετίδης στον κ. Αυγενάκη!!!

Η επιστολή του δημάρχου έλαβε μόλις 15 ψήφους συγκέντρωσε μόλις το 1/3 από τα 49 των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Η στείρα λογική που διακατέχονται και δεν θέλουν καμία συνεργασία παρά εκτός αν οι ίδιοι την ελέγχουν και την καπελώνουν τους οδήγησε  σε Βατερλό αποδυναμώνοντας την προσπάθειά της πόλης για τον μαζικό αθλητισμό…

Επισυνάπτεται το ψήφισμα μας:

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με προσωπική εντολή στις υπηρεσίες της ΓΓΑ, η οποία κοινοποιήθηκε στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποφάσισε τη διακοπή της οικονομικής συμμετοχής της ΓΓΑ στα Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού, τα οποία υλοποιούνται μέσω των Δήμων.

Η περικοπή των Προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού αποκλείει από την άθληση περισσότερα από 120.000 άτομα τρίτης ηλικίας, γυναίκες, αναπήρους, Ρομά, παιδιά και όλους τους κατοίκους της περιφέρειας και των νησιών της χώρας. Η απόφαση αφορά σε 5.000 τμήματα αθλούμενων και οδηγεί 1.300 γυμναστές στην ανεργία. Η σχετική απόφαση -με προσχηματική επίκληση στην πανδημία και τον κορονοϊό- όταν ήδη έχουν «ανοίξει» όλες οι αθλητικές δραστηριότητες, ακόμη και η δια ζώσης παρακολούθηση αγώνων από χιλιάδες φιλάθλους, είναι καταστροφική για τη σωματική και ψυχική υγεία χιλιάδων πολιτών.

Τα Προγράμματα Μαζικής Άθλησης δεν είχαν διακοπεί ΠΟΤΕ από τη σύστασή τους το 1981 έως σήμερα. Ακόμα και στα χρόνια των μνημονίων 2017,18,19 παρά τα άδεια ταμεία, τα εν λόγω Προγράμματα αυξήθηκαν και εμπλουτίσθηκαν με νέο πιο ευέλικτο οργανωτικό πλαίσιο. Η προσωπική εντολή του υπουργού στις υπηρεσίες της ΓΓΑ για διακοπή τους, χωρίς την τήρηση ούτε των πιο στοιχειωδών νόμιμων διαδικασιών, αποδεικνύει για άλλη μια φορά, πέρα από τον αυταρχισμό του και την ανύπαρκτη σχέση του με τον αθλητισμό».

Ζητούμε από τον Υφυπουργό να ανακαλέσει την απόφασή του και να χρηματοδοτηθούν κανονικά τα προγράμματα ούτως ώστε να συνεχιστεί η συμμετοχή των συνδημοτών αλλά και όλων των συμπολιτών μας στα προγράμματα που τόσα έχουν προσφέρει στα σαράντα χρόνια υλοποίησης. Θα πρέπει πρώτα το υπουργείο να παρουσιάσει τις προτεινόμενες αναδιατάξεις και όχι να προβαίνει εν μία νυκτί σε «προσωρινές» παύσεις χρηματοδότησης. Επειδή δε τα τελευταία χρόνια προκύπτει περίτρανα ότι ουδέν μονιμότερο του προσωρινού φοβούμαστε ότι θα αποτελέσει αφορμή για επιπλέον μείωση των κονδυλίων προς τους Δήμους αλλά και τον λαϊκό-μαζικό αθλητισμό που θα πρέπει να είναι στις πρωταρχικές προτεραιότητες του υπουργείου και του κράτους.

Πηγή: patrastimes.gr