Η δικαίωση από το Πρωτοδικείο Αθηνών των 147 εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας του Δήμου Πατρέων αποτελεί θετική εξέλιξη στον αγώνα που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό χρόνο. Οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στις θέσεις τους για δύο μήνες, μέχρι να συζητηθεί η υπόθεση. Η παράταξή μας όλο το προηγούμενο διάστημα στάθηκε δίπλα στους εργαζόμενους της κοινωφελούς στα δικαστήρια, σε συγκεντρώσεις στην Πάτρα και στην Αθήνα.

Στο προηγούμενο δικαστήριο που ανεβλήθη, η διγλωσσία της δημοτικής αρχής παραλίγο να τινάξει την υπόθεση στον αέρα και καταγγέλθηκε από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Η επιμονή και συνεχής προσπάθεια της Ώρας Πατρών αλλά και των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης να επαναφέρουν το θέμα εκ νέου στην οικονομική επιτροπή, πίεσαν τη δημοτική αρχή, να κάνει την ανάγκη φιλοτιμία και να ψηφίσει τελικά την πρόταση μας που έφερε το θετικό αποτέλεσμα.

Οφείλει η δημοτική αρχή να εφαρμόσει την ίδια πολιτική και για όλες τις ομάδες της κοινωφελούς που έχουν παρόμοιο αίτημα, που μέχρι χθες απέφευγε να τους δεχτεί. Επίσης η δημοτική αρχή πρέπει να φέρει στην οικονομική επιτροπή και το δημοτικό συμβούλιο εγγραφή ειδικού κωδικού και τα χρήματα από τα οποία θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι, ώστε να έχουν τύχη και μετά τους δύο μήνες.

Παράλληλα να συντονιστούν οργανωμένες κινητοποιήσεις και πιέσεις προς την κυβέρνηση με όλο το πολιτικό προσωπικό, βουλευτές, φορείς, συλλόγους, σωματεία ώστε να ασκηθεί πίεση για την ενίσχυση του δήμου ιδιαίτερα σε αυτή την δύσκολη συγκυρία λόγω του Covid-19.

Οφείλουμε συγχαρητήρια προπάντων στους εργαζόμενους αλλά και σε όσους στήριξαν το δίκαιο αίτημά τους, γιατί με την επιμονή τους κερδήθηκε η πρώτη μάχη. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε με συνοχή και αλληλεγγύη.

Πηγή: patrastimes.gr