Με τη δημοτική αρχή να απολογείται για τα χαμηλά ποσοστά ανακύκλωσης και να προσπαθεί την ανεπάρκεια της να την κάνει κανόνα για όλη τη χώρα μέσα από θολές διακηρύξεις, ότι όλοι είναι στο ίδιο επίπεδο χωρίς όμως να δίνει συγκεκριμένα ποσοστά και συγκρίσιμα μεγέθη. Η Ώρα Πατρών έχει καταθέσει τις προτάσεις της για το θέμα των απορριμμάτων εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Το ερώτημα που θέτουμε στη δημοτική αρχή είναι πως δήμοι με το ίδιο σύστημα και τις ίδιες συνθήκες κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση… κατάφεραν να έχουν ανακύκλωση 30- 35%;

Πριν το δημοτικό συμβούλιο η παράταξή μας βρέθηκε κοντά στους συγκεντρωμένους της κοινωφελούς εργασίας έξω από το Δημαρχείο και δήλωσε έμπρακτα τη συμπαράστασή της. Η παρελκυστική πολιτική που ακολούθησε η δημοτική αρχή πριν τις δημοτικές εκλογές να κλείνει τις υπηρεσίες του δήμου, να συμπαρίσταται και να δίνει υποσχέσεις, ότι θα τους κρατήσει στη δουλειά και αμέσως μετά τις εκλογές σταδιακά να αποστασιοποιείται είχε ημερομηνία λήξης. Δεν έδωσε όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς ούτε το δικαίωμα να καταθέσουν την άποψή τους στο δημοτικό συμβούλιο. Η παράταξή μας το έθεσε σαν θέμα αλλά δυστυχώς αγνοήθηκε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Ακόμα με επιφυλάξεις και πολλά ερωτηματικά ψήφισε η παράταξή μας τη μεταφορά του αστυνομικού μεγάλου στο ΚΕΤΧ ως προς τις διαδικασίες που τηρήθηκαν από το δήμο.

Μεταμεσονύκτια το δημοτικό συμβούλιο συζητούσε πλέον των 45 λεπτών τη συγκρότηση επιτροπής ονοματοθεσίας πλατειών, οδών με προτάσεις να συγκροτήσουν την πενταμελή επιτροπή προσωπικότητες της πόλης εγνωσμένου κύρους από τον χώρο των τεχνών, των επιστημών, των γραμμάτων κ.α. Τότε ο δήμαρχος ανέφερε, ότι έχει συνεννοηθεί χωρίς να το γνωρίζει αυτό το δημοτικό συμβούλιο με τους κ.κ. Αλεξόπουλο και Παπαδήματο να συμμετάσχουν στην επιτροπή δημοτικοί σύμβουλοι από τις παρατάξεις τους!!!! Προς τι λοιπόν άφησαν να εξελιχθεί η συζήτηση όταν είχε επέλθει μυστικόσυμφωνια; Ποιος ο λόγος που ανάλωσε 45 λεπτά με διάλογο και προτάσεις το δημοτικό συμβούλιο; Γιατί δεν διαφυλάττουν το κύρος του σώματος; Γιατί οι επιτροπές δεν μπορούν να αποτελούνται από ανθρώπους εγνωσμένου κύρους; Γιατί όλα υπό τη στενή παραταξιακή χροιά; Ερωτήματα προς όλους.

Στις ερωτήσεις που είχε καταθέσει η Ώρα Πατρών για άλλη μία φορά ο δήμαρχος εκνευρίστηκε και δεν απάντησε: Ποιος ήταν ο εργολάβος που “φιλοξενούσε” στο χώρο του αποτεφρωτηρίου; Σε ποιον ανήκει η στάνη; Που έδινε χρήματα ο εργολάβος στο ταμείο του δήμου, όμως δεν έμπαιναν…. Δεν ξέρω απάντησε ο δήμαρχος….το ίδιο απαξιωτικά αντιμετώπισε και τα ερωτήματα για το θαλάσσιο μέτωπο με τους δεκάδες Ρομά που έχουν εγκατασταθεί, το κόψιμο των ευκαλύπτων, τις διαγραμμίσεις στα σχολεία καθώς και την δημιουργία στέγης αδέσποτων ζώων..

Πηγή: patrastimes.gr