Δεν θα διαφωνήσει κανένας μας, καλόπιστα με τις πρόσφατες προτροπές, συστάσεις και οδηγίες της Δημοτικής Αρχής προς τους συμπολίτες μας σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται κατά την κολύμβηση μετά και τα τραγικά συμβάντα στην πλαζ και αλλού και τον τραγικό πνιγμό συμπολίτισσας μας. Όμως η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη.

Γνωρίζουμε ότι συμπολίτες μας είτε προτιμούν, είτε αναγκάζονται να πάνε για μπάνιο το πρωί ή και μετά τις 18:00 επειδή εκείνη την ώρα έχει μειωμένη ηλιακή ακτινοβολία αλλά και δεν έχει την πολλή ζέστη που προκαλεί η αύξηση  της ακτινοβολίας κατά το διάστημα της ημέρας. Κάποιοι αναγκαστικά πάνε για μπάνιο αφού γυρίσουν από την εργασία τους. Άλλωστε και οι ειδικοί δερματολόγοι συστήνουν να προτιμώνται οι πρωινές και οι απογευματινές ώρες ειδικά σε όσους έχουν μικρά παιδιά.

Έχοντας αυτά υπόψη έγκαιρα τόσο ο εκπρόσωπος μας στην οικονομική επιτροπή Γιάννης Τσιμπούκης αλλά και η παράταξή μας με δελτία τύπου στις 23/4 και 27/5 επεσήμανε:

1. Την αναγκαιότητα επέκτασης του ωραρίου πριν τις 9:00 και μετά τις 18:00

2. Την αγορά εξοπλισμού ώστε να προσλαμβάνονται ναυαγοσώστες από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή και να μην εκβιάζεται κάθε χρόνο ο δήμος από τις μονοπωλιακές καταστάσεις που η ίδια η δημοτική αρχή επιβεβαιώνει ότι κυριαρχούν.

Μπορεί το προεδρικό διάταγμα να αναφέρει τις ελάχιστες ώρες παρουσίας ναυαγοσωστών από τις 9:00 έως τις 18:00 αλλά ο νόμος δίνει το δικαίωμα επέκτασης του ωραρίου.

‘Αρθρο 16 “μπορούν να επιμηκύνονται για την περιφέρεια δικαιοδοσίας καθεμία λιμενικής αρχής κατόπιν εισήγηση του κατά τόπο αρμόδιου συλλογικού οργάνου….”
Είναι προφανές ότι πρωτίστως η δημοτική αρχή αλλά και οι άλλοι συμμετέχοντες στην επιτροπή δεν ζήτησαν παράταση του ωραρίου.
Ας τη ζητήσει τουλάχιστον τώρα ώστε να αποφύγουμε άλλες δυσάρεστες καταστάσεις καθώς η επιμήκυνση του ωραρίου θα ωφελήσει και με τη μείωση συνωστισμού στις πολυσύχναστες παραλίες λόγω και των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας.

Πηγή: patrastimes.gr