«Σε λίγες ημέρες ξεκινάει η σχολική χρονιά. Παρά τις κυβερνητικές παλινωδίες και την απουσία επαρκών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας ο Δήμος, όπως όλοι οι Δήμοι της χώρας, θα κληθεί να εξασφαλίσει σχολεία αξιοπρεπή, ασφαλή και καθαρά», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη «Ώρα Πατρών», που συμπληρώνει:

«Οι φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων δυστυχώς δεν επαρκούν. Για αυτόν τον λόγο, ορθά, ο Δήμος Πατρέων απέστειλε στα τέλη Ιουλίου επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό κ. Θεοδωρικάκο, προκειμένου να ενισχυθεί ο αριθμός των εργαζομένων στην καθαριότητα με νέες προσλήψεις και μετατροπή των μερικής απασχόλησης σε πλήρους. Ωστόσο, η προειδοποίηση του Αντιδημάρχου ότι «ο Δήμος μας θα περιέλθει σε αδυναμία κάλυψης των αναγκών καθαριότητας των σχολείων της πόλης μας, που εμφανίζονται αυξημένες πλέον, λόγω της πανδημίας του COVID-19» μας ανησύχησε ιδιαίτερα όπως και κάθε δημότη αυτής της πόλης.

Για αυτό ρωτάμε τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη:

Ο Δήμος είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες καθαριότητας των σχολείων της πόλης;

Θα επιχειρήσει να μετατρέψει τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης σε πλήρους με πρωτοβουλία του Δήμου «απειθαρχώντας» στις κυβερνητικές εντολές;

Θα προσλάβει επιπλέον εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων με ίδια έξοδα εάν αποδειχθεί βάσιμος ο ισχυρισμός του ότι θα περιέλθει σε αδυναμία κάλυψης των αναγκών;

Η άποψη η δική μας, ως ΩΡΑ Πατρών είναι ότι ο Δήμος θα πρέπει να κάνει τα πάντα, και εννοούμε τα πάντα, ώστε τα σχολεία να είναι πιο ασφαλή από οποιονδήποτε χώρο, ακόμα και από τα σπίτια μας. Εάν η δημοτική αρχή συμφωνεί σε αυτόν τον στόχο ας πάρει πρωτοβουλίες που θα τον καθιστούν εφικτό. Σε διαφορετική περίπτωση, ας αφήσει στην άκρη τις ανούσιες κορώνες, όπως και στο παρελθόν χρησιμοποίησε (μονιμοποίηση εργαζόμενων με κοινωφελή προγράμματα) γιατί γυρίζουν μπούμερανγκ και μόνο  στην σωστή κατεύθυνση δεν βοηθούν.»

Πηγή: patrastimes.gr