Μετά από επίμονες προσπάθειες της παράταξής μας Ώρα Πατρών συζητήθηκε σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο το θέμα των κυλικείων που λειτουργούν στα σχολεία και έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση λόγω του κλεισίματος των σχολείων την σχολική περίοδο 2019-2020.

Η ομόφωνη απόφασης, για μέτρα ανακούφισης από το Δημοτικό Συμβούλιο όμως απερρίφθη από την Αποκεντρωμένη περιφέρεια και λόγω του ότι δεν υπήρχε από την οικονομική επιτροπή ανάλογης απόφασης τροποποίηση του προϋπολογισμού.

Οι συνεχείς πιέσεις προς την κυβέρνηση απέδωσαν και έφεραν αποτέλεσμα έτσι δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ:197Α/12.10.20 αρ. 44 που προβλέπει μείωση του μισθώματος έως 40% με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, 12 μηνιαίες δόσεις για την περίοδο 2019-2020 και την επιστροφή εγγύηση σε όσους το επιθυμούν.

Δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος το θέμα να μην έρθει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σας καλούμε σαν Ώρα Πατρών να φέρετε το θέμα στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο με τις ανάλογες τροποποιήσεις του προϋπολογισμού έτσι ώστε με απόφασή μας να δημιουργήσουμε δίχτυ προστασίας σε μία  ευάλωτη ομάδα  συμπολιτών μας.

Πηγή: patrastimes.gr