Στις 9/5/2021 ο επικεφαλής της Ώρας Πατρών Γιώργος Ρώρος μαζί με μέλη του συντονιστικού της παράταξης προχώρησαν σε επιτόπια αυτοψία στα αντλιοστάσια των Βραχναιίκων, ήρθαν σε επαφή με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής Ροϊτίκων και Βραχναιίκων. Τα μέλη της παράταξης τοποθέτησαν τη λέξη ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ στα αντλιοστάσια και διένειμαν ενημερωτικό φυλλάδιο τους δημότες με τις θέσεις της παράταξης για τα προβλήματα της περιοχής.

Η παράταξή μας Ώρα Πατρών έχει παρέμβει έντονα στην αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος της παραλίας των Βραχναιίκων με την εγκατάσταση των αντλιοστασίων πάνω ακριβώς στο κύμα. Η λύση που επιλέχθηκε ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, δεν είναι σύμφωνη με τους κανόνες, τους νόμους της τέχνης και της επιστήμης. Η παρέμβαση της εγκατάστασης των αντλιοστασίων αλλοιώνει το περιβάλλον, την ομορφιά και το φυσικό κάλλος της περιοχής. Η προσπάθεια μεταφοράς ευθυνών που γίνεται από τη δημοτική αρχή, δεν αποτελεί άλλοθι, αντίθετα τους καθιστά συμμέτοχους γιατί γνώριζαν από το 2017 που παρέλαβαν τη σχετική μελέτη.

Η Ώρα Πατρών με ιδιαίτερη ευαισθησία στα περιβαλλοντικά θέματα αλλά και την ανάπτυξη όλης της περιοχής προτείνει:

1. Να γίνει υπογειοποίηση των αντλιοστασίων όπως σε άλλες ΔΕΥΑ (Χαλκίδας, Θήρας κ.α)

2. Αποκατάσταση του οδικού δικτύου που έχει διαβρωθεί από την θάλασσα και καθημερινός καθαρισμός με υδροφόρες λόγω της σκόνης

3. Μελέτη για την εξεύρεση πάρκινγκ ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας του παραλιακού δρόμου

4. Συχνότερα δρομολόγια του προαστιακού σε όλες τις περιοχές της νότιας παραλιακής ζώνης ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου

5. Συνολικό σχέδιο αναβάθμισης όλης της νότιας παραλιακής ζώνης του Δήμου Πατρέων (Ροΐτικα, Βραχναίικα, Τσουκαλαίικα, Καμίνια)

Πηγή: patrastimes.gr