Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση του κ. Πελετίδη διαστρεβλώνει την αλήθεια και την πραγματικότητα για να ξεφύγει από την δεινή θέση που έχει περιέλθει. Αναφέρει ότι “η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Πατρέων καταψήφισε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών…..” Το ψέμα το αναπαράγει σε όλα τα φίλα προσκείμενα sites του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωση. Μετά την τραγική κατάσταση λόγω των κυβερνητικών αποφάσεων που περιήλθε το λιανεμπόριο στην περιοχή μας η παράταξή μας Ώρα Πατρών κάλεσε τον κ. Πελετίδη να συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο. Μετά και επιμονή των επαγγελματικών φορέων της περιοχής όλου του νομού έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και σύρθηκε στην σύγκλιση Δημοτικού συμβουλίου για την Τετάρτη 7/4/21. Μία ημέρα πριν Τρίτη 6/4/21 ο επικεφαλής μας Γιώργος Ρώρος επικοινώνησε με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Μελά για να διαμαρτυρηθεί γιατί δεν είχε οριστεί ως είθισται εκ του νόμου και του κανονισμού εισηγητής για το θέμα αλλά αντί αυτού όρισε εισηγητή το Δήμαρχο. Στη συνέχεια συμφωνήσαμε να υπάρξει ένα ψήφισμα από τους επαγγελματικούς και άλλους φορείς της περιοχής οι οποίοι είχαν συνεδριάσει την προηγούμενη μέρα και με την παρουσία του δημάρχου ώστε να βοηθήσουμε με ένα ενωτικό κείμενο στο διακύβευμα, που ήταν να ανοίξει με ασφάλεια το εμπόριο. Ένα τέταρτο πριν ξεκινήσει το δημοτικό συμβούλιο αιφνιδιαστικά η Λαϊκή Συσπείρωση έστειλε δικό της ψήφισμα…..

Στην τοποθέτησή μας στο δημοτικό συμβούλιο για το ανοίγμα του λιανικού εμπορίου τοποθετηθήκαμε σαφώς και για τα θέματα της οικονομίας αλλά και της υγείας και ασκήσαμε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Τονίσαμε ότι θα ψηφίζαμε το κείμενο των φορέων της περιοχής που επισυνάπτεται και είχε υπογραφεί ήδη από τους:

-Ομοσπονδία .Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδας, (ΟΕΕΣΠ)

-Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών

-Εμπορικός Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιάλειας

-Σύλλογος Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας

-Εμπορικός και  Επαγγελματοβιοτεχνικός Σύλλογος Δήμου Δύμης

-Εμπορικό και Επιχειρηματικό Δίκτυο Καλαβρύτων «Αζάνες»,

όπου κύρια αιχμή ήταν το άνοιγμα των καταστημάτων, η επόμενη μέρα, η οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων και τα θέματα υγείας. Στα αιτήματα των φορέων υπήρχε “ενίσχυση του ΕΣΥ και άμεση επαναλειτουργία του νοσοκομείου Θώρακος καθώς και επίταξη των ιδιωτικών μονάδων για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η έξαρση της πανδημίας στην περιοχή”.

Πριν ολοκληρωθεί η ψηφοφορία, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών κάνοντας έκκληση για ομοφωνία στο ψήφισμα επειδή είχαν διατυπωθεί κάποιες ενστάσεις, είπε, εντάξει το «επίταξη» ας το κάνουμε “συνεργασία”. Το πρωτεύον είναι να ανοίξουν τα μαγαζιά μας…

Το ψήφισμα των φορέων της περιοχής συγκέντρωσε την πλειοψηφία με κύριο θέμα, το άνοιγμα του εμπορίου με όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία καθώς και η ενίσχυση στις πληττόμενες επιχειρήσεις. Το πρώτιστο και η μεγάλη εικόνα ήταν αυτή. Έχουμε μάθει να ενώνουμε, να πολλαπλασιάζουμε και όχι να διαιρούμε δυνάμεις παίζοντας τα παιχνίδια της Νέας Δημοκρατίας, σαφώς και οι θέσεις της παράταξής μας είναι παραμένουν υπέρ της επίταξης όταν χρειάζεται ιδιωτικών μονάδων υγείας. Αναρωτιέται κανείς γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση Πάτρας, προχωρά σε διαστρέβλωση της αλήθειας και στη διάσπαση ενός αρραγούς μετώπου;
1. Είναι το γνώρισμα της δογματικής συντηρητικής πολιτικής της, ότι εκφράζει και από αυτή απορρέει η μοναδική αλήθεια.
2.Από τη φύση της: ότι δεν ελέγχει το καπελώνει.
3. Τις προηγούμενες ημέρες ασκήθηκε δριμεία κριτική στον κ. Πελετίδη ακόμα και από φίλα προσκείμενους, ότι ενώ υπήρχε αναβρασμός, αναστάτωση και κινητοποιήσεις του εμπορικού κόσμου αυτός άνοιξε την Κυριακή το Δημαρχείο να υποδεχτεί τον κ. Πέτσα και να δεχθεί νουθεσίες… Υπενθύμιζαν ότι δεν είχε την ίδια αστική ευγένεια και πολιτικό πολιτισμό με την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
4. Την Δευτέρα ανακοινώθηκε, ότι η διαχείριση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου περιήλθε στα χέρια ιδιώτη, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη, που δεν υλοποίησε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την ίδρυση διαδημοτικού φορέα διαχείρισης του φράγματος.

  1. Τις προηγούμενες ημέρες ασκήθηκε έντονη κριτική για τα διακόσια χιλιάρικα που σπατάλησε για το καρναβάλι….που δεν έγινε, με απευθείας αναθέσεις, χωρίς διαφάνεια, με “τριγωνικές αναθέσεις”, χωρίς να δώσουν απαντήσεις όταν τους εγκαλέσαμε.

Μέσα στον πανικό τους κατέφυγαν στην προσφιλή λογική της δαιμονοποίησης. Το ψέμα σας κ. Πελετίδη έχει κοντά ποδάρια….

Πηγή: patrastimes.gr