Για πάνω από δύο μήνες και συγκεκριμένα από τη Μ. Τετάρτη η ιστοσελίδα του Δήμου Πατρέων έχει τεθεί εκτός λειτουργίας. Στις 22/7/2020 μετά από πρόταση της Ώρα Πατρών στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Πελετίδης διαβεβαίωνε ότι θα αναμορφωθεί το site του Δήμου με νέα, πιο εύχρηστη και ελκυστική μορφοποίηση, ώστε να αναβαθμιστεί σε μια πιο σύγχρονη και ολοκληρωμένη ιστοσελίδα. Από την αναμόρφωση και την αναβάθμιση η δημοτική αρχή πέρασε στο καθολικό «μαύρο».

Όλο αυτό το διάστημα προσλήψεις, προμήθειες υλικών-υπηρεσιών και ανακοινώσεων για τους δημότες δεν αναρτούνται. Αντίθετα η δημοτική αρχή επέλεξε να χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα του Κοινωνικού Οργανισμού για τις ανακοινώσεις δίχως καμία ενημέρωση στους δημότες της πόλης. Για αυτό οι προμήθειες και υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων βρίσκουν ανάδοχους με την μέθοδο την AΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ σε άλλες πόλεις πλην της Πάτρας. Παράλληλα πληθαίνουν οι φωνές από συμπολίτες μας ότι έχουν αποκλειστεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του δήμου και κάθε διαφορετική άποψη (όχι υβριστική) διαγράφεται.

Παράλληλα ο κ. Πελετίδης διαβεβαίωνε ότι θα δημιουργηθεί υποτομέας, που θα φιλοξενούνται οι ανακοινώσεις όλων των δημοτικών παρατάξεων, και δεν θα πρέπει «να περιλαμβάνουν υβριστικό περιεχόμενο, φασιστικές και ρατσιστικές απόψεις και σύμβολα».  Πληροφορούμε τον πατραϊκό λαό ότι ελάχιστες ανακοινώσεις μας έχουν φιλοξενηθεί, δεν αναρτώνται οι ανακοινώσεις μας που κάνουν κριτική και καταθέτουν διαφορετικές προτάσεις από αυτές της δημοτικής αρχής. Αυτή την  Δημοκρατία πρεσβεύεται κ. Πελετίδη;

Είμαστε ήδη στην θερινή περίοδο, η πόλη έχει δεχτεί τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας, οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι της πόλης ανέμεναν μια επιθετική πολιτική προσέλκυσης επισκεπτών-τουριστών μέσα από την ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων της πόλης. Η Ώρα Πατρών θεώρει ότι η ιστοσελίδα του δήμου είναι ένα χρήσιμο εργαλείο προβολής, ανάδειξης και ενημέρωσης που θα μπορούσε να παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα και την εικόνα της πόλης μας. Η πολιτική περιχαράκωσης είναι επιζήμια για το σύνολο της πόλης. Ας αναλογιστεί η δημοτική αρχή τις ευθύνες της. Εμείς με πρόταση την οποία θέσαμε στο δημοτικό συμβούλιο προτείναμε μία διαφορετική λειτουργία του site της πόλης. Ένα site ανοιχτό στην διαφορετικότητα, δημοκρατικό, πλουραλιστικό, που συγχρόνως θα αναδείκνυε τις ιδιαιτερότητες, τα αξιοθέατα, την ιστορία, τον πολιτισμό της πόλης ώστε να γίνουμε πόλος προσέλκυσης επισκεπτών.

Πηγή: patrastimes.gr