“Η Ώρα Πατρών έχοντας ανοιχτές αντιλήψεις πέρα από τα διαμορφωμένα στερεότυπα της ελληνικής κοινωνίας προχώρησε σε κατάθεση προτάσεων στον ΚΟΔΗΠ μέσω του εκπροσώπου της Γρηγόρη Μαρκέτου. Το πλαίσιο των προτάσεων αφορούσε τη Δομή Αστέγων και την περαιτέρω ανάπτυξη υπηρεσιών της σε περισσότερες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της πόλης μας.

Ο εκπρόσωπος της Ώρας Πατρών Γρηγόρης Μαρκέτος μαζί με τον ακτιβιστή Βασίλη Δημάκη με έγγραφη πρότασής τους ζητούσαν, να χρησιμοποιούνται τα πλυντήρια και τα λουτρά της Δομής σε χρήστες αλκοόλ ή ουσιών. Αυτή η πρόταση αποτελεί τομή στα αυτοδιοικητικά πράγματα πανελλαδικά αφού ίσως για πρώτη φορά οι δημοτικές υπηρεσίες μέριμνας θα αναπτύξουν δραστηριότητα σε κοινωνικές ομάδες για τις οποίες η πολιτεία δεν έχει καταφέρει να διαμορφώσει στρατηγικές αρωγής και επανένταξης. Ως Ώρα Πατρών χαιρετίζουμε την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΚΟΔΗΠ που έκανε δεκτή την πρότασή μας.

Ωστόσο άλλη μια πρόταση για να χρησιμοποιήσει η Δομή Αστέγων ως χώρος φιλοξενίας των δημοτικών παρατάξεων μετά την αντίδραση μας δεν υλοποιήθηκε. Από τις 20/11/2020 ο Γρηγόρης Μαρκέτος με δημόσια τοποθέτησή του είχε τονίσει ότι μια τέτοια ενέργεια θα αποτελούσε αφενός υγειονομική βόμβα στην ευαίσθητη αυτή δομή από τον κόσμο που θα μπαινόβγαινε καθημερινά αφετέρου θα παραβιαζόταν η ανωνυμία και ηρεμία των ωφελουμένων! Ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού δεν εισάκουσε τις ενστάσεις του εκπροσώπου μας. Έπειτα από τις δικαιολογημένες αντιδράσεις ο ίδιος ο Δήμαρχος ανακοίνωσε στην περασμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι τελικά για τις παρατάξεις θα βρεθεί άλλος χώρος.

Για εμάς τέτοιες αλλαγές στις αποφάσεις της δημοτικής αρχής δικαιώνουν το ρόλο της υπεύθυνης αντιπολίτευσης που διαδραματίζουμε στην πορεία μας τα τελευταία δύο χρόνια όπως θα συνεχίσουμε με αμείωτους ρυθμούς να πράττουμε και το επόμενο διάστημα.”

Πηγή: patrastimes.gr