Ο επικεφαλής της Ώρας Πατρών Γιώργος Ρώρος απέστειλε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων την πρόταση έκδοσης ψηφίσματος για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη:

«Το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας θα πρέπει να εκφράσει με ψήφισμα τα συλλυπητήριά του, για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη.

Η Ώρα Πατρών προτείνει να γίνει ειδική συνεδρίαση πριν το επόμενο δημοτικό συμβούλιο με θέμα την ζωή και το έργο του Μίκη, ώστε  να γίνουν προτάσεις για το πως η πόλη, θα τιμήσει τον μεγάλο άνδρα, με ονοματοθεσία σε δρόμο ή πλατεία και το επόμενο φεστιβάλ το 2022 να είναι προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη και από τα μεγάφωνα του Δήμου να ακουστούν τραγούδια του μεγάλου συνθέτη.

Προτείνουμε ένα ψήφισμα και βεβαίως είμαστε θετικοί στο να συνδιαμορφώσουμε ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου που θα γίνει με δια περιφοράς συνεδρίαση του σώματος.

Ο Μίκης Θεοδωράκης της ρωμιοσύνης πέρνα στην αιωνιότητα. Ο Μίκης Θεοδωράκης συνέδεσε το όνομά του με τη σύγχρονη πολιτική και πολιτιστική ιστορία της χώρας. Δεν έλειψε από κανέναν μεγάλο αγώνα της χώρας μας εναντίον του άξονα και του φασισμού 1940-44, συμμετείχε στους μετέπειτα αγώνες για Παιδεία, Δημοκρατία Ελευθερία στους αγώνες του 114, ιδρύει τους Λαμπράκηδες όπου υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος τους. Συμμετείχε ενεργά ενάντια στην δικτατορία, όπου φυλακίστηκε και εξορίστηκε. Μετατράπηκε σε παγκόσμιο σύμβολο Αντίστασης κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών για Δημοκρατία, Ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη. Σπουδαίο ήταν το πολιτιστικό και μουσικό του έργο συνθέτοντας κλασικά έργα με κομβικό έργο τον επιτάφιο σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου. Παρουσίασε έργα σε ποίηση των Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη ενώ η μουσική του στον Αλέξη Ζορμπά ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Η εργασία του πάνω στο Νερούδα συγκλονίζει τους αγωνιζόμενους λαούς της λατινικής Αμερικής.

Ο Μίκης Θεοδωράκη πέρασε σήμερα στους Αθάνατους θα τραγουδιέται και θα εμπνέει όλους τους λαούς που αγωνίζονται για Ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη, Δημοκρατία…»

Πηγή: patrastimes.gr