Ολοένα και περισσότεροι είναι οι πολίτες οι οποίοι βγαίνουν για να κάνουν τα απαραίτητα ψώνια της τελευταίας στιγμής, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις έξι το απόγευμα.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες και το βίντεο του protothema.gr αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα σούπερμάρκετ σχηματίζοντας ουρές, για να προλάβουν να πάρουν όσα χρειάζονται για το Σαββατοκύριακο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα καινούργια περιοριστικά μέτρα, τα σούπερ μάρκετ και οι φούρνοι λειτουργούν με ωράριο 07:00 – 17:00, κάτι που οδήγησε αρκετούς να σπεύσουν για να κάνουν τα ψώνια τους.

Σημειώνεται πως οι καταναλωτές θα πρέπει, προκειμένου να μεταβούν σε κάποιο σούπερ μάρκετ, να στέλνουν SMS στο 13033 με την επιλογή 2 («Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης [σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ])» ή να χρησιμοποιούν την αντίστοιχη βεβαίωση κίνησης ή μια χειρόγραφη δήλωση.

Ίδιες εικόνες και στη Θεσσαλονίκη
Ουρές σχηματίστηκαν το Σάββατο από καταναλωτές έξω κι από σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του “GRTimes”.

Η προσέλευση των πολιτών είναι μεγάλη, καθώς πλέον όλοι αναγκάζονται να κάνουν τα ψώνια τους το πρωί και το μεσημέρι λόγω των νέων μέτρων που προβλέπουν απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 18:00.

Πηγή: patrastimes.gr