Σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν., μετά από εκτενή συζήτηση, αποφασίστηκε να αποσταλεί το παρόν Δελτίο Τύπου προς τα Μ.Μ.Ε., τις Ομοσπονδίες, τους Συλλόγους και τις Δομές που προσφέρουν υπηρεσίες φροντίδας σε άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, παροτρύνοντας όλους να εμβολιαστούν.

“Εδώ και περίπου ένα χρόνο αντιμετωπίζουμε μία πανδημία πρωτόγνωρη για τα σύγχρονα δεδομένα, που έχει επηρεάσει με τον πιο δραστικό τρόπο την ψυχολογία μας, δημιουργώντας ανασφάλεια και αγωνία για το μέλλον.

Τα εμβόλια αποτελούν μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις της ιατρικής επιστήμης, συμβάλλοντας διαχρονικά στην προστασία από θανατηφόρες ασθένειες, στην εξάλειψή τους και στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής παγκοσμίως.

Ειδικά για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους που λόγω βιολογικών και κοινωνικών παραγόντων έχουν αυξημένη έκθεση στη νόσο Covid-19 η αρχή του προγράμματος εμβολιασμού αποτέλεσε χαραμάδα αισιοδοξίας για περιορισμό του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό και μείωση των κρουσμάτων. Είναι ένα σημαντικό βήμα για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και την προστασία τους.

Ζωτικής σημασίας αποτελεί επίσης ο εμβολιασμός των ατόμων με αναπηρία, χρονίως πασχόντων και των εργαζομένων σε δομές που προσφέρουν υπηρεσίες ανοικτής και κλειστής φροντίδας. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι παρατηρούνται χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού του προσωπικού. Αυτό δε συνάδει με το υψηλό αίσθημα ευθύνης που απαιτείται για όσους εργάζονται σε δομές ευαίσθητων και ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Αποτελεί πράξη κοινωνικής και συλλογικής ευθύνης απέναντι σε μία από τις πλέον ευπαθείς ομάδες που διατρέχει μεγάλο κίνδυνο σε περίπτωση μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Φυσικά για να αποβάλει η κοινωνία μας τυχόν άγχος και φόβο για τα εμβόλια η Πολιτεία οφείλει να παρέχει ορθή, επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση” αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Πηγή: patrastimes.gr