Η Αθήνα, ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη «βράζουν» από τα κρούσματα, με τις 3.215 που καταγράφηκαν χθες (09.03) να χτυπούν καμπανάκι κινδύνου για την επιδημιολογική πορεία της χώρας μας.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι η μεταδοτικότητα έχει αυξηθεί κατά 40% με 60%, λόγω των μεταλλάξεων του κορονοϊού.

Η κ. Παγώνη σημείωσε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα των κρεβατιών στα νοσοκομεία, καθώς η κάλυψη χθες ήταν στο 91%.

Υπογράμμισε ακόμα ότι λόγω των εμβολιασμών στις μεγάλες ηλικίες μειώθηκε ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων. Οι ηλικίες των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες είναι από 30 εως 60 ετών.

Ωστόσο, εξέφρασε και τον προβληματισμό της για τις ποσότητες των εμβολίων, για το αν θα έχουμε τις δόσεις ώστε να μπορέσουμε να περιορίσουμε την μετάδοση των μεταλλάξεων, όπως είπε.

Τέλος, πρότεινε να αυξηθεί η τηλεργασία πάνω από 60%, ώστε όπως είπε να μην μετακινούνται οι πολίτες για να πάνε στην εργασία τους, ενώ σημείωσε πως τα καταστήματα θα μπορούν να ανοίξουν με κανόνες.

Πηγή: patrastimes.gr