«Ήταν αναμενόμενο και το είχα πει μετά τα Χριστούγεννα για το Πάσχα», δήλωσε μιλώντας στον “ΘΕΜΑ 104,6” η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη, επισημαίνοντας ότι αυτό που είχε πει και παλαιότερα είναι ότι δεν θα μπορούσαμε με τίποτα να φύγουμε εκτός νομού.

“Όταν είσαι στην πρώτη γραμμή έχεις και τα στοιχεία”, τόνισε η κ. Παγώνη σημειώνοντας ότι οι νοσοκομειακοί θα έπρεπε να ακούγονται πρώτοι. Σύμφωνα με την ίδια, “είναι όπως ο άρρωστος. Πρέπει να του πεις από την αρχή την πραγματικότητα για να ξέρει πώς θα κινηθεί”.

Για την αύξηση στα λύματα στην Αττική ανέφερε χαρακτηριστικά: “Είναι δυνατόν να μην έχουμε αύξηση 171 % όταν έχουμε αυτές τις συγκεντρώσεις είτε στα πάρτι είτε στα λεωφορεία είτε στο μετρό; Φυσικά το περιμένουμε και που να δείτε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες, εάν συνεχίσουμε κατά αυτόν τον τρόπο, με το συνωστισμό σε πλατείες και τις γειτονιές”.

“Γι’ αυτό φωνάζω να ανοίξει η εστίαση”, ανέφερε. “Έχουμε νέους που διασωληνώνονται και δεν είχαν υποκείμενα νοσήματα γιατί οι μεγάλοι άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί”, εξήγησε.

Κατά την άποψη της, έχουν δίκιο οι νέοι να αντιδρούν. “Ας τους δώσουμε κάποια περιθώρια να αναπνέουν. Να καθίσουν σε ένα μπαρ με αποστάσεις και μέτρα, να αισθανθούν ξέγνοιαστα και να σταματήσει αυτό που γίνεται”, υπογράμμισε.

Όπως εξήγησε “ένας συμπτωματικός στις πλατείες μπορεί να κολλήσει 50 άτομα”, διευκρινίζοντας ότι μιλάμε για καθιστούς, σε εξωτερικούς χώρους και με την τήρηση των μέτρων, μάσκες και αποστάσεις.

Για τα σχολεία είπε ότι το άνοιγμα δεν έχει δώσει στοιχεία για αύξηση του ιικού φορτίου.

Σχετικά με τα εμβόλια επισήμανε ότι ο σχεδιασμός ξεκίνησε πολύ καλά και έχουμε μπλέξει με τις εταιρείες. “Πρέπει όλοι να κάνουν το εμβόλιο χωρίς καν να το σκεφτούν”, τόνισε η κ. Παγώνη.

“Έχουμε 22% θρομβώσεις από τον ίδιο τον κορωνοϊό, συγκρίνεται με τα 8 περιστατικά;” πρόσθεσε. Και κατέληξε ότι την τρίτη δόση δεν θα την αποφύγουμε γιατί δεν έχουμε αρκετά στοιχεία.

Πηγή: patrastimes.gr