Η ραστώνη του Δεκαπενταύγουστου αλλά και οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν «πάγωσαν» τις διαδικασίες απέλασης ή έγκρισης αιτημάτων ασύλου για παράνομους μετανάστες που διαμένουν στις δομές των Ενόπλων Δυνάμεων.

Έτσι, σύμφωνα με την εβδομαδιαία απογραφή που πραγματοποιήθηκε την 19η Αυγούστου, διαμένουν σε 23 δομές διαχείρισης των Ενόπλων Δυνάμεων, 17.233 μετανάστες/πρόσφυγες, με δυνατότητα φιλοξενίας 31.407 ατόμων.

Και μπορεί οι δομές φιλοξενίας Σάμου και Ελαιώνα να φαίνεται ότι έχουν υπεράριθμους μετανάστες/πρόσφυγες σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς, ωστόσο ο αριθμός των υπεράριθμων είναι κατά 80 άτομα στην πρώτη και 140 στην δεύτερη, νούμερα που δεν έχουν καμία σχέση με τα εφιαλτικά νούμερα του παρελθόντος.

Δομές

Ο συνολικός αριθμός είναι ελάχιστα αυξημένος, κατά 3 άτομα εν σχέσει με τη απογραφή της 12ης Αυγούστου, κατά την οποία οι διαμένοντες ανέρχονταν στους 12.230.

Επίσης οι τρεις Κλάδοι των ΕΔ για την 19 Αυγούστου 2021 ανέλαβαν το έργο της παροχής 6.229 μερίδων φαγητού, λαμβανομένου υπόψη ότι τμήμα αναγκών σίτισης στις δομές φιλοξενίας έχει αναληφθεί από έτερους φορείς με την καταβολή χρηματικού αντιτίμου (με την μέθοδο προπληρωμένων καρτών) στους μετανάστες/πρόσφυγες.

Για την υγειονομική κάλυψη διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους Κλάδους των ΕΔ.

Πηγή: patrastimes.gr