Με σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης ορίζεται ποια παλαιά αυτοκίνητα επιτρέπεται να εισάγονται και μάλιστα χωρίς την καταβολή του Περιβαλλοντικού Τέλους.

Οι συλλέκτες μάλλον θα πρέπει να είναι ήσυχοι καθώς στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης κατατέθηκε σχετική τροπολογία σύμφωνα με την οποία εξαιρούνται από την απαγόρευση εισαγωγής οι αντίκες!

Ειδικότερα όπως επισημαίνεται στην τροπολογία χαρακτηριστικά: «Από το Περιβαλλοντικό Τέλος αλλά και από την απαγόρευση εισαγωγής παλαιών οχημάτων εξαιρούνται επιβατικά αυτοκίνητα με ηλικία άνω των 30 ετών τα οποία προορίζονται να κυκλοφορούν ως ιστορικού ενδιαφέροντος.»

Επίσης όσα αυτοκίνητα έχουν ήδη εισαχθεί ή εισαχθούν έως την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης επίσης εξαιρούνται από το Περιβαλλοντικό Τέλος. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η τροπολογία: «ΕΕαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής του Περιβαλλοντικού Τέλους τα αυτοκίνητα που έχουν ήδη εισέλθει στην Ελλάδα κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου.»
newsauto.gr

Πηγή: patrastimes.gr