Το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 519 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των καταγεγραμμένων μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τις 347.589 στο κράτος των Άνδεων.

Το ίδιο διάστημα, υπέκυψαν άλλοι 46 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας στη λατινοαμερικάνικη χώρα να φθάνει επισήμως τους 12.421 νεκρούς ως αυτό το στάδιο. Ωστόσο, σύμφωνα με τις αρχές, άλλοι 4.930 θάνατοι (+7 σε 24 ώρες) θεωρείται πως «πιθανόν» οφείλονταν στην πανδημία, κάτι που δεν έχει καταστεί δυνατό να επαληθευτεί από ιατροδικαστικούς. Κατά συνέπεια, ο απολογισμός της πανδημίας έχει ξεπεράσει τους 17.350 νεκρούς από τον Φεβρουάριο του 2020. Αξιωματούχοι και επιστήμονες θεωρούν κι αυτόν τον τελευταίο αριθμό μάλλον υποτιμημένο.

Η πρωτεύουσα και πολυπληθέστερη χώρα του Ισημερινού, το Κίτο, είναι αντιμέτωπο με νέο κύμα μολύνσεων και το σύστημα των νοσοκομείων έχει κορεστεί. Ο Χόρχε Γιούντα, ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, ζήτησε την περασμένη εβδομάδα να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πόλη για 15 ημέρες, ώστε να μπορέσουν να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα. Όσο για την εκστρατεία ανοσοποίησης, μέχρι το Σάββατο είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων τους 274.160 άνθρωποι, εκ των οποίων 183.300 είχαν λάβει και τη δεύτερη, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Πηγή: patrastimes.gr