Η Βραζιλία ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού, καθώς η πανδημία εισβάλλει σε φτωχότερες και πιο απομακρυσμένες περιοχές, προκαλώντας καταστροφή στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στη χώρα 45.403 μολύνσεις Covid-19, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό λοιμώξεων σε 2.012.151. Το υπουργείο Υγείας ανέφερε επίσης 1.322 θανάτους, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό θανάτων σε 76.688. Και στις δύο περιπτώσεις, η Βραζιλία ακολουθεί μόνο τις ΗΠΑ σε διεθνές επίπεδο.

Η Βραζιλία έχει πλέον προσθέσει ένα εκατομμύριο περιπτώσεις σε λιγότερο από ένα μήνα καθώς πατάει γκάζι η επιδημία. Μπορεί σε μέρη όπως το Σάο Πάολο οι αριθμοί έχουν σταθεροποιηθεί η ασθένεια εξαπλώνεται γρήγορα σε αλλες περιοχές. Στα νότια και βορειανατολικά της χώρας υπάρχουν περιοχές που μετρούν τριπλάσια κρούσματα σε σχέση με έναν μήνα πριν.

Ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κολομβία

Στην Κολομβία ξεπεράστηκε το όριο των 6.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19, ενώ καταγράφηκε θλιβερό ρεκόρ 8.037 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Άλλοι 215 ασθενείς υπέκυψαν τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει τους 6.029 νεκρούς αφότου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα μόλυνσης, την 6η Μαρτίου.

Πάντα σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η Κολομβία, με το νέο ρεκόρ των 8.037 ανθρώπων που μολύνθηκαν από τον ιό σε μια ημέρα, καταγράφει συνολικά τα 173.206 κρούσματα.

Σε διάστημα πέντε ημερών, ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε από τους 5.000 στους 6.000 στη χώρα των 50 εκατομμυρίων κατοίκων, 8 εκατ. από τους οποίους ζουν στην πρωτεύουσα Μπογοτά, όπου συγκεντρώνεται το ένα τρίτο των κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο και περί το 20% των θανάτων.

Πηγή: patrastimes.gr