Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 6.832 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα ακόμη 179 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο αριθμός των μολύνσεων σήμανε την αντιστροφή της πτωτικής τάσης που καταγραφόταν τις προηγούμενες πέντε ημέρες.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται μέχρι εδώ σε 25.532 νεκρούς επί συνόλου 1.148.320 μολύνσεων.

«Χρειαζόμαστε να βοηθήσουν οι πάντες. Οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας δεν θα μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους με αυτή την πανδημία. Χρειαζόμαστε τη συνεργασία όλων των Χιλιανών», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υφυπουργός Υγείας Αλμπέρτο Ντουνιάκ, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα.

Η Χιλή, που είναι αντιμέτωπη με νέο κύμα της πανδημίας παρότι βρίσκεται στην πρωτοπορία σε διεθνές επίπεδο ως προς την ανοσοποίηση των πολιτών της, έχει κλείσει τα σύνορα, ενώ οι αρχές έχουν πλέον θέσει ολόκληρη τη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας Σαντιάγο σε lockdown για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού.

Πηγή: patrastimes.gr