Την πρόθεσή του να μην είναι ξανά υποψήφιος σε εκλογές, ούτε σε βουλευτικές ούτε σε ευρωεκλογές, γνωστοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Διανύω την τρίτη μου θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο. Έχω αποφασίσει εδώ και χρόνια, ότι θα είναι και η τελευταία στα Κοινοβουλευτικά έδρανα, Ευρωπαϊκά ή Ελληνικά», ανέφερε χαρακτηριστικά σε σχετική ερώτηση που του έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην ιστοσελίδα ieidiseis.gr, ενώ εξηγώντας το σκεπτικό πίσω από αυτή του την απόφαση πρόσθεσε: «Εντάχθηκα στην Ανανεωτική Αριστερά το 1974: Ρήγας Φεραίος-ΚΚΕ Εσωτερικού-ΕΑΡ-Συνασπισμός-ΣΥΡΙΖΑ. Πρωτοεκλέχτηκα στο Ευρωκοινοβούλιο το 2004, οπότε και αποχώρησα με πρωτοβουλία μου από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ.

Το 2024 που ολοκληρώνεται η θητεία μου στην Ευρωβουλή, συμπληρώνω 50 χρόνια συνεχούς πολιτικής παρουσίας και δράσης στην Αριστερά. Έως τότε, θα τιμήσω όσο καλύτερα μπορώ, την εντολή των συμπολιτών που με εξέλεξαν με την ψήφο τους πρώτο Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Θα συνεχίσω, γεροί να είμαστε, να υπηρετώ τις ίδιες ιδέες, αλλά από τα μετόπισθεν.

Είμαι αντίθετος στις κοινοβουλευτικές ισοβιότητες και πιστεύω έμπρακτα ότι η εμπειρία των μεγαλύτερων πρέπει να συμβαδίζει με την ανάγκη διαρκούς ανανέωσης σε ιδέες αλλά και πρόσωπα. Έχω όνειρα και σχέδια για το μέλλον. Αλλά βρίσκονται πολύ πέραν των κοινοβουλευτικών εδράνων».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Παπαδημούλης σχολίασε και τον στόχο της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του κόμματος της Κουμουνδούρου, η οποία ξεκινά σήμερα, λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χρειάζεται ριζική ανασύνταξη για να ξαναγίνει φορέας ελπίδας με νικηφόρα κυβερνητική προοπτική. Σύγχρονη αριστερή ταυτότητα. Μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση. Πειστικό προοδευτικό πρόγραμμα τετραετίας, με αφετηρία το οποίο θα αναζητήσουμε συμμαχίες. Εκλεγμένη ολιγομελή ηγετική ομάδα, με ισχυρή παρουσία της νεότερης γενιάς, που μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, με ενίσχυση των συλλογικών δημοκρατικών λειτουργιών και με σύνθεση απόψεων, θα ενώσουν και θα μεγαλώσουν το Κόμμα μας. Μόνο έτσι μπορούμε να χτίσουμε ενισχυμένη αξιοπιστία και να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη περισσότερων πολιτών.

Όσοι, έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζουν σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» στην Συνδιάσκεψη θα διαψευστούν. Όσοι, μέσα ή γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκουν εκκαθαρίσεις και «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» είναι λίγοι και γι’ αυτό θα αποτύχουν. Διάλογος θα γίνει και αυτό είναι όχι μόνο χρήσιμο αλλά και αναγκαίο. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ περιμένει από εμάς σοβαρότητα, σχέδιο, συσπείρωση και πολιτική-προγραμματική αντεπίθεση, ώστε να είμαστε ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι εφικτό. Στην Προγραμματική μας Συνδιάσκεψη μπορεί και ελπίζω να γίνει ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Πηγή: patrastimes.gr