Στον εμβολιασμό των παιδιών που είναι πιο απαραίτητος από ποτέ λόγω της έξαρσης της μετάλλαξης Delta όπως επίσης και στην πορεία της πανδημίας στη χώρα μας εστίασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης την Τρίτη (27/7) η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Τα δεδομένα ασφάλειας αφορούν την ηλικιακή ομάδα 12 -15 ετών» τόνισε μιλώντας στον “ΑΝΤ1” η Βάνα Παπαευαγγέλου εξηγώντας πως τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας αφορούν κυρίως σε αγόρια 16 ετών μετά τη δεύτερη δόση, με συμπτώματα, όμως ήπια.

Τα παιδιά 12 – 15 ετών θα κάνουν δύο δόσεις του εμβολίου
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα παιδιά 12-17 ετών» υπογράμμισε. Εστιάζοντας δε στη μετάλλαξη Delta επεσήμανε πως «βλέπουμε πολλά κρούσματα σε μικρότερες ηλικίες και γι’ αυτό είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός των παιδιών» και ξεκαθάρισε πως ότι τα παιδιά 12 -15 ετών θα κάνουν δύο δόσεις εμβολίου.

«Έχουμε αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ, δεν θα φτάσουμε όμως στα επίπεδα του προηγούμενου Απριλίου»
Μιλώντας για την πορεία της πανδημίας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας διαμήνυσε πως θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες.

«Τις τελευταίες ημέρες έχουμε αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομείο και στις εισαγωγές στις ΜΕΘ. Ωστόσο, όπως είπε δεν θα φτάσουμε στα επίπεδα του προηγούμενου Απριλίου» ανέφερε.

«Αισιοδοξούμε ότι το νέο κύμα θα είναι πιο ήπιο σε νοσηλείες» τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου και δήλωσε σίγουρη ότι τα παιδιά όταν γυρίσουν από τις διακοπές θα εμβολιαστούν, ενώ κάλεσε τους γονείς να μην ανησυχούν για τα εμβόλια.

«Μας πληγώνει όταν ένας υγειονομικός μιλάει κατά των εμβολίων» ανέφερε προσθέτοντας «θα πρέπει οι πολίτες να ακούν τα θεσμικά όργανα, τα παιδιά αφού εμβολιαστούν αναπτύσσουν περισσότερα αντισώματα».

Πηγή: patrastimes.gr