Ένα μόλις 24ωρο μετά το σάλο που προκάλεσε το ηχητικό ντοκουμέντο με συνομιλία Σάμπυ Μιωνή- Νίκου Παππά κι ενώ χθες φρόντισε να κρατήσει αποστάσεις από τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλά για δεύτερη κασέτα και παραδέχεται ότι ζήτησε από τον ελληνοισραηλινό επιχειρηματία χρήματα για τα «έξοδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε πως ο Σάμπυ Μιωνή έχει ηχογραφήσει και τον ίδιο, αλλά δεν τολμά να τη δώσει στη δημοσιότητα.

«Οι πρώτες διαρροές πάντως έλεγαν για κασέτα που έχει και μένα μαγνητοφωνήσει. Άρα έχει ο Μιωνής και εμένα μαγνητοφωνήσει. Αλλά αυτή την κασέτα δεν την βγάζει. Γιατί εγώ το μόνο που είχα πει ήταν “για τα έξοδα”» είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Πηγές από την Επιτροπή αναφέρουν ότι διάβασε από τα πρακτικά απόσπασμα της κατάθεσης του Νίκου Παππά στις 5 Μαρτίου 2020 κι ειδικότερα τις απαντήσεις του σε ερωτήσεις του Θανάση Πλεύρη, που κατά τον ίδιο αποδεικνύουν πως γνώριζε την ύπαρξη κασετών.

Φέρεται μάλιστα, να ζήτησε να σταλούν στον εισαγγελέα γιατί αποδεικνύουν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζήτησε μάλιστα, την αυτο-εξαίρεση του Θανάση Πλεύρη από την Επιτροπή.

«Ναι, έχω δίκη μου ατζέντα. Να πολεμώ τους κλέφτες, τους ψεύτες και τους διεφθαρμένους» τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Σφοδρή πολιτική κόντρα

Το πρώτο ηχητικό ντοκουμέντο, μια συνομιλία μεταξύ του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και του Νίκου Παππά, έχει προκαλέσει σφοδρή πολιτική κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το ηχητικό απόσπασμα που κατατέθηκε στην επιτροπή της Βουλής, ο συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Παππάς φέρεται να καταλογίζει στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ότι αποσκοπούσε σε χρηματικά οφέλη.

Σύμφωνα με τον διάλογο που δημοσιεύθηκε ο κ. Παππάς φέρεται να υποστηρίζει:

Ν. ΠΑΠΠΑΣ: Έχει τη δική του ατζέντα. Εγώ δεν είμαι αφελής. Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, μαθαίνω ότι κάποιοι βγάζουνε λεφτά. Λεφτά

Σ. ΜΙΩΝΗΣ: Βγάζουν λεφτά;

Ν. ΠΑΠΠΑΣ: Πολλά λεφτά, δε μιλάμε τώρα για … βγάζουνε λεφτά! … Και αυτό μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το είδαμε. Το no go είναι όταν η ατζέντα τους κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού… Εάν κρίνουμε ότι το μαγαζί το βοηθάς, μπορείς να είσαι εδώ και να κάνεις και το outsourcing το δικό σου ας πούμε.

Σ. ΜΙΩΝΗΣ: Realpolitik λέγεται αυτό.

Ν. ΠΑΠΠΑΣ: Ναι, αλλά το να έρθεις και να βάλεις στο μαγαζί μας ατζέντα που δεν έχουμε επιλέξει, η οποία μας δημιουργεί και δυσκολίες, ε, όχι ρε! Κάτσε ρε!

Ο Νίκος Παππάς σε δηλώσεις του υποστήριξε αργότερα ότι τα όσα έλεγε περί ατζέντας δεν ήταν για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αλλά για τον Αντώνη Σαμαρά.

Ήταν η εποχή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναδείκνυε την ύπαρξη λογαριασμών του Σάμπυ Μιωνή στη λίστα Λαγκάρντ και ερευνάται παράλληλα η εμπλοκή στην υπόθεση του δικηγόρου του, επιχειρηματία και στενού συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου.

Πηγή: patrastimes.gr