Συγκίνηση σκόρπισε πρόσφατα ο Αμερικανός παραολυμπιονίκης Μπλέικ Λίπερ, ο οποίος ενθάρρυνε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα δίχρονο αγοράκι να κάνει τα πρώτα του βήματα με το προσθετικό του πόδι, δείχνοντάς του έμπρακτα ότι όλα είναι εφικτά όταν υπάρχει θέληση και θάρρος.

Στο βίντεο που πόσταρε στον λογαριασμό του στο Instagram ο ίδιος ο 31χρονος αθλητής, ο οποίος έχει κερδίσει οκτώ μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις στον στίβο, τον βλέπουμε να ενθαρρύνει τον μικρούλη να περπατήσει με το νέο του τεχνητό μέλος.

Σύμφωνα με τη “New York Post”, ο αθλητής που γεννήθηκε χωρίς πόδια από το γόνατο και κάτω, και φορά προσθετικά μέλη από εννέα μηνών, επισκεπτόταν το Scott Sabolich Prosthetics & Research Center για να δοκιμάσει τα νέα του τεχνητά πόδια, όταν είδε τον μικρούλη KJ Dyer.

Το αγοράκι δοκίμαζε το δικό του προσθετικό πόδι και προσπαθούσε να κάνει τα πρώτα του βήματα, με τη βοήθεια ενός «πι». Η παρουσία του αθλητή που έχει διαπρέψει στον στίβο δείχνει να βοηθά πολύ τον μικρούλη όχι μόνο να κάνει τα πρώτα του βήματα αλλά και να το απολαύσει στο έπακρο.

«Αυτό εδώ είναι το κίνητρό μου. Υπόσχομαι να συνεχίσω να μάχομαι και να προσπαθώ ώστε ο μικρός KJ να έχει την ευκαιρία να διαγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο» έγραψε στη λεζαντα της ανάρτησής του ο Λίπερ, ο οποίος διέκρινε στόφα… νικητή στον μικρό του φίλο.

Πηγή: patrastimes.gr