Η καθυστέρηση της έκδοσης των “λογαριασμών“ για τα ακίνητα σηματοδοτεί και την παράταση των φορολογικών δηλώσεων για το φορολογικό έτος 2019.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», μέχρι σήμερα η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ ξεκινούσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος στα μέσα Ιουλίου και τα εκκαθαριστικά σημειώματα του φόρου επί των ακινήτων εκδίδονταν μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Σύμφωνα με τη μέχρι πρότινος νομοθεσία ο φόρος καταβαλλόταν τον επόμενο μήνα από την έκδοση του εκκαθαριστικού σημειώματος, δηλαδή τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο με διάταξη που που κατατέθηκε στη Βουλή για τον ΕΝΦΙΑ προβλέπεται ότι “ειδικά για το έτος 2020 εφόσον η πράξη προσδιορισμού του φόρου εκδοθεί εντός του Σεπτεμβρίου 2020, η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ καταβάλλεται μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου και η τελευταία μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου 2021”.

Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση παραδέχεται ότι θα καθυστερήσει η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων και προφανώς θα φθάσει μέχρι και τον Αύγουστο.

Πηγή: patrastimes.gr