Οι αρχές του Παναμά αποφάσισαν να παραταθεί το lockdown σε δύο επαρχίες, στη μία από τις οποίες υπάγεται διοικητικά η πρωτεύουσα της χώρας της κεντρικής Αμερικής, προκειμένου να ανακοπεί η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στις πυκνοκατοικημένες περιοχές αυτές. Αυτό δήλωσε την Κυριακή (27/12) ο υπουργός Υγείας Λουίς Σούκρε.

Με 231.357 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 3.840 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, ο Παναμάς έχει καταγράψει περισσότερες μολύνσεις από οποιαδήποτε χώρα της Κεντρικής Αμερικής.

Τα περιοριστικά μέτρα, που η παναμαϊκή κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιβληθούν από την 31 Δεκεμβρίου ως την 4η Ιανουαρίου, προβλέπουν ότι οι κάτοικοι θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι μόνο με άδεια των αρχών και μόνο αν είναι απαραίτητο, για να αγοράσουν τρόφιμα ή να πάνε να δουν γιατρό, τόνισε ο Σούκρε.

Εν μέσω μεγάλης αύξησης των εισαγωγών στα νοσοκομεία της χώρας, καταβάλλονται προσπάθειες για την αύξηση των κλινών και την πρόσληψη επιπλέον ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πρόσθεσε ο υπουργός.

Πηγή: patrastimes.gr