Με αφορμή τις μαθητικές κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις των σχολικών μονάδων, το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων του Δήμου Πάτρας δηλώνει ότι αναγνωρίζει τα περισσότερα από τα αιτήματα των μαθητών αλλά δεν συμφωνεί με το κλείσιμο των σχολείων.

«Τα πιο πολλά αιτήματα των μαθητών είναι και δικά μας αιτήματα, τα οποία έχουμε αναδείξει και διεκδικούμε την επίλυση τους πριν το άνοιγμα των σχολείων (ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020,ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020 κλπ) αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τα λύσουμε με κλειστά σχολεία.

Ο χρόνος μάθησης που χάθηκε την περσινή χρονιά συν ο χρόνος που μπορεί να χαθεί την φετινή λόγω πανδημίας, βάζει σε μεγάλο κίνδυνο όλους τους μαθητές και δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στους οικονομικά ασθενέστερους που δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τα μαθησιακά κενά των παιδιών τους.

Με καλοπροαίρετο και ειλικρινή διάλογο μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα διεκδικήσουμε την επίλυση των αιτημάτων αλλά χωρίς να έχουμε κλειστά σχολεία.

Το ΔΣ από την πρώτη ημέρα κλήθηκε και επισκέφθηκε αρκετά σχολεία μίλησε με αντιπροσώπους γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών και συμμετείχε σε σχολικά συμβούλια. Την ανευθυνότητα, την προχειρότητα και την ανικανότητα των υπευθύνων δεν πρέπει να την πληρώσουν τα παιδιά. Έχουμε καθήκον ως γονείς να προσπαθήσουμε και να διεκδικήσουμε την άμεση επίλυση των αιτημάτων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων αλλά όχι εις βάρος της μάθησης των παιδιών μας.

Οι απόψεις μας καταγράφηκαν σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας και σε έναν τοπικής και είναι πραγματικά λυπηρό η Ένωση Γονέων Δήμου Πάτρας να σχολιάζεται από τοπική Εφημερίδα ότι είναι σιωπηλή.

Από τον Αύγουστο, πριν ακόμα ανοίξουν τα σχολεία, βρισκόμαστε καθημερινά κοντά στα προβλήματα της σχολικής κοινότητας και σε άριστη συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δ. Πατρών, με τις Σχολικές Επιτροπές του Δ. Πατρών, την Διεύθυνση της α’ βάθμιας εκπαίδευσης της β’ βάθμιας εκπαίδευσης, της Α’ ΕΛΜΕ, τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Δυτικής Ελλάδος και πολλούς Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων παλεύουμε και διεκδικούμε για την επίλυση τους. «

Πηγή: patrastimes.gr