Την παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης, και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά, στο Ισραήλ για τη διατήρηση των περιουσιών που ανήκουν στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ενόψει των αποφάσεων των ισραηλινών δικαστηρίων, ζήτησε η παλαιστινιακή αρχή.

Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσσι, παρέδωσε επιστολή του Προέδρου του Κράτους της Παλαιστίνης και Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς που απευθύνεται στον πρωθυπουργό. Το μήνυμα παραδόθηκε στην Επικεφαλής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβη Ελένη Σουρανή.

Σύμφωνα με τον Πρέσβη Τουμπάσσι, η επιστολή περιελάμβανε αίτημα προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό να παρέμβει για τη διατήρηση των περιουσιών που ανήκουν στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο στην Ιερουσαλήμ, ενόψει των αποφάσεων των ισραηλινών δικαστηρίων και των προσπαθειών του κινήματος του εποικισμού να ελέγξει και να καταλάβει αυτές τις δωρεές, ιδιαίτερα τα προνόμια του «Bab al-Khalil», Jaffa Gate and Omar Square, και άλλων στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου οι Ισραηλινές αρχές κατοχής δεν απολαμβάνουν πολιτική και νομική κυριαρχία στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Στη συνάντηση με την κ. Σουρανή συζητήθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές αλλαγές και γεγονότα, και αμφότερα τα μέρη επιβεβαίωσαν τη θέση και την επιθυμία τους για διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, καθώς και για την εφαρμογή των αποφάσεων της διεθνούς νομιμότητας και του διεθνούς δικαίου, και τη λύση των δύο κρατών στα προ του 1967 σύνορα, όπως δήλωσε ο Πρέσβης Τουμπάσσι.

Πηγή: patrastimes.gr