Τηλεφωνική παρέμβαση σε εκπομπή του BBC πραγματοποίησαν οι Ταλιμπάν, μέσω του εκπροσώπου τους Suhail Shaheen.

Η δημοσιογράφος Yalda Hakim, η οποία γεννήθηκε στο Αφγανιστάν και μετακόμισε το 1986 στην Αυστραλία, δέχτηκε τηλεφώνημα στο κινητό της από τον Shaheen.

Έχουμε τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, Shail Shaheen, στη γραμμή. Κύριε Shaheen, με ακούτε;”, ανέφερε αδυνατώντας να κρύψει την έκπληξή της παρά την πολυετή εμπειρία της στην τηλεόραση.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, κατά την παρέμβαση του, τόνισε πως οι κάτοικοι της Καμπούλ είναι ασφαλείς, όπως και οι περιουσίες τους: “Είμαστε υπηρέτες του λαού και αυτής της χώρας. Η ηγεσία μας έδωσε εντολή στις δυνάμεις μας να παραμείνουν στην πύλη της Καμπούλ και να μην μπουν στην πόλη”.

Στη συνέχεια, επιβεβαίωσε ότι το Αφγανιστάν θα επιστρέψει στο νόμο της Σαρία, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Φυσικά, θέλουμε ισλαμική κυβέρνηση». Σημείωσε, επίσης, ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και την εργασία.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπαν δεν απέρριψε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν ξανά πρακτικές όπως ο λιθοβολισμός, οι ακρωτηριασμοί χεριών και ποδιών και οι δημόσιες εκτελέσεις.

Δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή, αυτό εξαρτάται από τους δικαστές στα δικαστήρια και τους νόμους”, είπε. “Οι δικαστές θα διοριστούν σύμφωνα με το νόμο της μελλοντικής κυβέρνησης”, είπε.

Πηγή: patrastimes.gr