Στην ανακοίνωση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και της ΓΓΑ με την οποία ζητείται η ακύρωση των εκλογών της ΕΟΚ που είναι προγραμματισμένες για την Κυριακή 30 Μάη απάντησε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε πως η προσωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας μπάσκετ παραπλανά τα μέλη της, τα εκθέτει σε υγειονομικό κίνδυνο και αγνοεί τόσο τα ισχύοντα μέτρα προστασίας και περιορισμού εξάπλωσης του Covid-19.

Τόνισε πως κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, ενώ ζήτησε παρέμβαση από ΕΛ.ΑΣ, εισαγγελέα και των υπουργών. Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες να γίνουν στις 30 Μάη στη Λεωφόρο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
«Με αφορμή την έγγραφη αναφορά του Υφυπουργού Αθλητισμού απευθυνόμενη προς την Πρόεδρο και τα μέλη του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία ισχυρίζεται ότι ενόψει των επικείμενων αρχαιρεσιών μεγάλης αθλητικής ομοσπονδίας εκδόθηκαν προσωρινές διαταγές κατά παραπλάνηση δικαστικών λειτουργών, την ώρα που εκκρεμούν και άλλες αντίστοιχες αιτήσεις, επισημαίνουμε στους φορείς της Εκτελεστικής Εξουσίας, ότι στα πλαίσια της πολιτικής δίκης προβλέπονται τα νόμιμα ένδικα βοηθήματα, ώστε οι έχοντες έννομο συμφέρον να ασκούν ή να προστατεύουν τα δικαιώματά τους.

Σε περίπτωση δε καταγγελίας εγκληματικών πράξεων αρμόδια είναι η Εισαγγελική Αρχή. Ωστόσο αναφορές με άμεσες ή συγκαλυμμένες παραινέσεις προς τους δικαστικούς λειτουργούς, που στοχεύουν στο να κατευθύνουν τη δικαιοδοτική τους κρίση, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές σε ένα Κράτος Δικαίου.

Η Εκτελεστική Εξουσία οφείλει να αποδεικνύει εμπράκτως με τη στάση της την εμπιστοσύνη της στην ελληνική Δικαιοσύνη και στη Δικαστική Ανεξαρτησία».

Πηγή: patrastimes.gr