Σε παρέμβασή του ο Σύνδεσμος Ειδικευόμενων Ιατρών Αχαΐας επισημαίνει για την στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΕΙΝΑ στο Νοσοκομείο Αιγίου:

“Με αφορμή την στάση εργασίας που κήρυξε η ΕΙΝΑ για την μετακίνηση αναισθησιολόγου, από το νοσοκομείο του Αιγίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, επισημαίνουμε τα εξής:

Η Πολιτεία αλλά πρωτίστως οι λειτουργοί της υγείας, θα πρέπει να έχουμε ως σημείο αναφοράς τον ασθενή, τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας και κυρίως αυτόν που δεν μπορεί να προσφύγει στις ιδιωτικές δομές, αλλά βρίσκει καταφύγιο στη δημόσια υγεία.
Βεβαίως μια τέτοια φιλοσοφία δεν μπορεί να λειτουργήσει με εξαθλιωμένους και κακά αμειβόμενους λειτουργούς της υγείας.

Είναι γνωστές οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν και στην χώρα μας λόγω του κορωνοϊού.

Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο δεν είναι μόνο νοσοκομείο της Πάτρας, δεν είναι καν νοσοκομείο της Αχαΐας, αλλά τουλάχιστον όλης της δυτικής Ελλάδας.
Δυστυχώς λόγω της έλλειψης αποκέντρωσης στη δημόσια υγεία, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο λιμνάζουν πολλά και βαριά χειρουργεία.

Πολλοί συμπολίτες, αρκετοί και από την Αιγιάλεια περιμένουν εναγωνίως να χειρουργηθούν στο νοσοκομείο του Ρίου.
Η ΕΙΝΑ πολύ πρόσφατα έχει καταγγείλει την καθυστέρηση πραγματοποίησης χειρουργικών επεμβάσεων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Το νοσοκομείο του Αγίου,  έχει τύχει και τυγχάνει με αποφάσεις της 6ης Υ.Πε, της συνδρομής από γιατρούς που μετακινήθηκαν από άλλα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.
Να θυμίσουμε τους συναδέλφους μας υγειονομικούς, νοσηλευτές και άλλους που μετακινήθηκαν οικειοθελώς, όχι σε μια απόσταση λίγων χιλιομέτρων, αλλά από την Κρήτη στην Βόρεια Ελλάδα, για να συνδράμουν τους συναδέλφους τους, αλλά κυρίως τον πάσχοντα συνάνθρωπο.
Τέλος ένα σωστό συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να ακούει όχι μόνο το στενά συντεχνιακό πρόβλημα, αλλά να αφουγκράζεται την ανάσα της ίδιας της κοινωνίας, που επιζητά ρεαλιστικές λύσεις.”

Πηγή: patrastimes.gr