«Η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ», είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης που εξέδωσε για την Ανυπότακτη Πολιτεία, ο επικεφαλής Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Πατούχας.

«Τα γεγονότα:

Α. Η Δημοτική Αρχή έφερε θέμα αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού για να έχει την δυνατότητα ένταξης της δαπάνης πληρωμής των συμβασιούχων που πέτυχαν με δικαστική απόφαση παράταση των συμβάσεων τους. (Σημειώνεται ότι και η απόφαση αυτή, όπως όλες οι άλλες, μετά την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, προϋποθέτει την έγκριση της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να γίνει εκτελεστή.)

Β Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, κατέθεσαν στην αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, εναλλακτική πρόταση. Ήταν δικαίωμα τους. Υπό την προϋπόθεση, η πρόταση τους να ήταν έγκαιρη, να έχει λογιστικά ελεγχθεί και να έχει την συγκατάθεση της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου. Προφανώς, όπως όλες τις προηγούμενες φορές καθυστέρησαν. Οι εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης στην Οικονομική Επιτροπή ψηφίζουν λευκό χωρίς να καταθέτουν πρόταση. Ευλόγως το θέμα της αναμόρφωσης, έπρεπε να αποσυρθεί από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γ. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, τους κάλεσε να αποσύρουν την εναλλακτική πρόταση αναμόρφωσης, να την επαναφέρουν σε επόμενη συνεδρίαση, άλλωστε σε τίποτα δεν ήταν εξαιρετικά επείγουσα, και να δοθεί η δυνατότητα ψήφισης της αναμόρφωσης που θα διασφάλιζε την δυνατότητα πληρωμής των εργαζομένων. Ως εκπρόσωπος των υπογραφόντων, ο κ. Ξυλιάς αρνήθηκε την πρόταση αυτή. Το θέμα αποσύρθηκε, οι παριστάμενοι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν και χειροκρότησαν ειρωνικά τον κ. Ξυλιά και άλλους. Πιθανόν ελάχιστοι να διαμαρτυρήθηκαν εντονότερα πάντως ούτε χειροδικίες υπήρξαν, ούτε προφανώς κινδύνεψε κανείς. Τα αναφέρουμε αυτά γιατί κάποιοι συνάδελφοι μας, συναισθανόμενοι; εκ των υστέρων την ευθύνη τους, που οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μην πληρωθούν τον Αύγουστο, προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα δίωξης τους. Έ τέτοιο κλίμα δεν υπήρξε.

Δ. Η άποψη μας, την έχουμε διατυπώσει πολλές φορές, είναι ότι όλοι Δημοτική Αρχή και Αντιπολίτευση, πρέπει να διακρίνουμε το κύριο κάθε φορά. Να πολιτευόμαστε και να αντιπολιτευόμαστε με συνέπεια και αρχές. Να μάθουμε, όλοι οι συμπολίτες μας αυτό το ξέρουν, «να μοιράζουμε τα άχυρα δύο γαϊδουριών». Μέχρι να το μάθουμε, οι εκ των υστέρων «απολογίες» είναι χωρίς αντίκρισμα. 

Αυτό ισχύει για όλα τα θέματα. Ισχύει και για το θέμα της «ΜΕΡΙΜΝΑΣ», στο οποίο η λοιπή Αντιπολίτευση κρύφτηκε πίσω από «διαδικασίες», καλύπτοντας στην ουσία βαθύτατα αντιδημοκρατική νοοτροπία του Προεδρείου του Ιδρύματος.»

Πηγή: patrastimes.gr