Τον μπελά τους έχουν βρει οι κάτοικοι στην περιοχή των Προσφυγικών και σε αρκετές ακόμα περιοχές της Πάτρας, με τους ανήλικους δράστες που σκαρφαλώνουν με ιδιαίτερη επιδεξιότητα στα μπαλκόνια των σπιτιών και μπουκάρουν στα σπίτια για να πάρουν ότι βρουν.

Πρόκειται για παιδιά ηλικίας 10, 12 και 14 ετών συνήθως, που έχουν οργανωθεί σε συμμορίες και καθοδηγούμενα προφανώς από μεγαλύτερους έχουν γαλουχηθεί πλέον στην παραβατικότητα.

Μάλιστα, το σύνολο σχεδόν των παιδιών αυτών με τις εξιδεικευμένες επιδεξιότητες είναι ανήλικα , σύμφωνα με κύκλους της αστυνομίας που γνωρίζουν καλά το θέμα και έχουν πλέον αρκετές καταγγελίες για την δράση τους.

Οι ανήλικοι  είναι αρκετά γρήγοροι στο σκαρφάλωμα, τους αρκεί να ανέβουν στην οροφή ενός οχήματος για να φτάσουν σε ένα μπαλκόνι, ενώ οι κινήσεις τους είναι αστραπιαίες και όλα γίνονται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Βλέπουν τι γίνεται μέσα στο σπίτι, εστιάζουν στις κρεβατοκάμαρες που φυλάσσονται κυρίως τα κοσμήματα και τα αντικείμενα αξίας και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν διστάζουν να δράσουν ακόμα και όταν τα φώτα είναι ανοικτά. Με την ίδια ταχύτητα που φτάνουν στα σπίτια, με την ίδια φεύγουν, πηδώντας από υψώματα ή και από μπαλκόνια αν χρειαστεί.

Πηγή: patrastimes.gr