Δέκα νέα κρούσματα προστέθηκαν χθες στην λίστα των ασθενών με λοίμωξη Covid -19 στο νομό Αχαΐας. Συνολικά, στη Δυτική Ελλάδα ο αριθμός ανήλθε στα 39 νέα περιστατικά, με την Αιτωλοακαρνανία να συνεχίζει να κατέξει την «πρωτιά» με 20 νέα κρούσματα και την Ηλεία να έχει τον μικρότερο αριθμό, μόλις 9.

Οι νοσηλείες στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας ανέρχονται σε 42, εκ των οποίων οι 15 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Covid -19. To παρήγορο είναι ότι οι δύο από τους πέντε ασθενείς που νοσηλεύονται στην Εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών έχουν αποσωληνωθεί, ενώ στο ΠΓΝΠ οι επτά είναι διασωληνωμένοι και οι άλλοι τρεις με υποστήριξη με μάσκα.

Κλινικές Covid -19 νοσηλεύονται 15 ασθενείς στο ΠΓΝΠ και άλλοι 11 στο ΓΝΠ «Αγ. Ανδρέας».
«Βρισκόμαστε σε απόλυτη ισορροπία» δήλωσε στην «Γ» ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, αναφορικά με την πορεία του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή μας.

Τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας στην Πάτρα τέθηκαν στο επίκεντρο της καθιερωμένης συνεδρίασης της Τρίτης του Συντονιστικού Οργάνου Covid -19 του ΠΓΝΠ, στην οποία παρέστη και ο ΥΠΕάρχης. Οπως εκτιμήθηκε, ο σχεδιασμός παραμένει ίδιος, εφόσον δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να αλλάξει κάτι στην αντιμετώπιση της νόσου.

Να σημειωθεί πως δεν παρατηρείται μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία της Πάτρας καθώς μεγάλος αριθμός περιστατικών (όχι μόνο ήπιων αλλά και σοβαρών) αντιμετωπίζεται πλέον στα περιφερειακά νοσοκομεία π.χ. Αγρινίου, Πύργου, Κορίνθου, Καλαμάτας όπου διαθέτουν και ΜΕΘ Covid. Mάλιστα, σήμερα αναμένεται να βγει ένας ασθενής από τη ΜΕΘ Koρωνοϊού του Νοσοκομείου Κορίνθου καθώς κατόρθωσε να νικήσει τον ιό.

Πηγή: patrastimes.gr