Δεκαπέντε διαγωνιζόμενοι έχουν ήδη καταθέσει προτάσεις για τον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό που προκήρυξε ο Δήμος Πατρών για εκπόνηση μελέτης που θα αφορά την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται μεγάλα αρχιτεκτονικά σχήματα με μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο του διαγωνισμού.Δεν αποκλείεται όμως να υπάρξουν και άλλες συμμετοχές, καθώς η προθεσμία υποβολής έληξε μεν αργά το μεσημέρι της 28ης Σεπτεμβρίου, αλλά οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν πρόταση και μέσω ταχυδρομείου.

Συνεπώς, περιμένουν στον Δήμο να περάσουν λίγα 24ωρα προκειμένου να διαπιστώσουν αν θα προκύψει και άλλη ή και άλλες προτάσεις. Το ενδεχόμενο αυτό είναι ανοικτό, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», στη λίστα που είχε ανοίξει η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού Εργου τον προηγούμενο Αύγουστο, στην οποία δηλώνονταν τα στοιχεία του εκπροσώπου της ομάδας διαγωνιζομένων, είχαν υποβάλει αίτηση περίπου 33 σχήματα.

Η έκταση του παραλιακού μετώπου που κλήθηκαν να μελετήσουν οι διαγωνιζόμενοι ανέρχεται συνολικά σε 330 στρέμματα. Οι προτάσεις έπρεπε να αφορούν τη ριζική αναδιοργάνωση του παραλιακού μετώπου, τη σύνδεση του κεντρικού τμήματος της πόλης με το υγρό στοιχείο, την αισθητική και λειτουργική αναβάθμισή της παράκτιας ζώνης.

Πηγή: patrastimes.gr