Ο κορωνοϊός ηλικίες δεν κοιτά ως φαίνεται μια και ακόμα και νεαρούς προσβάλει ο ιός, οι οποίοι χρειάζονται νοσηλεία. Ανάμεσα στους ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο είναι και ένας 25χρονος. Ο νεαρός νοσηλεύεται στην κλινική κορωνοϊού, με εικόνα βαριάς πνευμονίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν πάσχει από υποκείμενο νόσημα ενώ δεν είχε εμβολιαστεί.

Την ίδια ώρα στη ΜΕΘ κορωνοϊού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας νοσηλεύονται 13 άτομα, όλα διασωληνωμένα, και στις τέσσερις κλινικές covid περίπου 60 ασθενείς.

Οι ηλικίες των νοσηλευομένων ποικίλουν και ξεκινούν από 25 και φτάνουν μέχρι μεγάλο ηλικιακό όριο. Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών στο ΠΓΝΠ αυτή τη στιγμή υπολογίζεται στα 60 έτη.

«Δεδομένου του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου και ότι βρισκόμαστε σε κύμα, προτρέπουμε σε εμβολιασμό και τήρηση των μέτρων προφύλαξης και προχωράμε τη ζωή μας με ασφάλεια» δηλώνει η Καρολίνα Ακινόσογλου  Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας, Λοιμωξιολόγος, Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών.

Πηγή: patrastimes.gr