Συνεχίζονται σήμερα οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε εκπαιδευτικούς της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , με πρωτοβουλία της 6ης Υ.ΠΕ. και σε συνεργασία με τον Συντονιστή του ΕΟΔΥ, στο 3ο Λύκειο Πατρών, ενώ παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος του Π.Γ.Ν.Π. «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ».

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021 στην Κάτω Αχαΐα και στο Αίγιο θα πραγματοποιηθούν  δειγματοληπτικοί έλεγχοι με τη διαδικασία του drive through.

Επίσης, τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου πρόκειται να διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους εξής φορείς:

Στην ΔΕΔΔΗΕ (στον Καστελόκαμπο), στο ΕΕΕΕΚ Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αιγίου , στη Μονάδα Φιλοξενίας Ηλικιωμένων «Αγία Σκέπη» Πατρών, στην Ελληνικό Εργοστάσιο Οπλων (ΕΛΒΟ) Αιγίου,  στο εργοστάσιο Μανιατόπουλος, (περιοχή  Αγίου Βασλείου), στο Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας  «ΜΑΧΗΤΕΣ», ενώ θα πραγματοποιηθούν και εμβολιασμοί στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο Αρρένων «ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ» Πατρών.

Οι τακτικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι κρίνονται αναγκαίοι για τον έγκαιρο εντοπισμό των ασυμπτωματικών κρουσμάτων και τον περιορισμό της διασποράς της νόσου στην κοινότητα.

Πηγή: patrastimes.gr