Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το PatrasTimes.gr σχετικά με την ψυχική υγεία των πατρινών κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Η αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα σε σχέση με την εργασία και την οικονομία, η αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας και ο φόβος της νόσου του κορωνοϊού, μεταξύ άλλων, οδηγήσαν περίπου 300 πατρινούς στο να ζητήσουν βοήθεια από τον Σύλλογο για την Ψυχική Υγεία ΣΟΨΥ Πάτρας, μόνο κατά το πρώτο στάδιο της πανδημίας, από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου, Χριστίνα Μπίκου, τα μέλη της κοινότητας που ζήτησαν βοήθεια δεν είναι οι χρόνια πάσχοντες, που επισκέπτονται σε τακτική βάση τους ψυχοθεραπευτές της δομής. Είναι νέα περιστατικά που χρειάστηκαν ψυχιατρική και παιδοψυχιατρική βοήθεια και κάποια εκ των οποίων συστηματικότερη θεραπευτική βοήθεια από την ομάδα του συλλόγου.

Αξίζει ν ασημειωθεί πως η όλη λειτουργία του Συλλόγου γίενεται με τηλεδιασκέψεις, ελέω κορωνοϊού, όμως το αποτέλεσμα είναι εξόχως ικανοποιητικό και σημαντικό.

Πηγή: patrastimes.gr