Συνεχίζονται και σήμερα με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Αχαϊας που αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Σήμερα στις 11 το πρωϊ έχουν δώσει ραντεβού έξω από τα γραφεία της 6ης ΥΠΕ, ζητώντας για μια ακόμη φορά να μην προχωρήσουν οι επιδόσεις των αναστολών εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Παράλληλα πραγματοποιούν από νωρίς το πρωϊ συγκεντρώσεις έξω από τα γραφεία της διοίκησης των νοσοκομείων.

Σημειώνεται πως από σήμερα θα αρχίσει η διαδικασία της επίδοσης της αναστολής εργασίας στους 550 περίπου εργαζόμενους στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και στο “Αγ. Ανδρέας” της Πάτρας, που δεν ξεκίνησε χθες , καθώς δόθηκε προτεραιότητα στις μικρότερες νοσηλευτικές μονάδες.

Εκτός εργασίας

Στην Αχαΐα, 25 εργαζόμενοι στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων παρέλαβαν το έγγραφο που τους κοινοποιεί ότι τίθενται σε αναστολή εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας, στο Καραμανδάνειο ο αριθμός ήταν μεγαλύτερος, με κάποιους να σπεύδουν την τελευταία στιγμή και να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Νοσηλευτικές Μονάδες Αιγίου και Καλαβρύτων) σε αναστολή εργασίας τέθηκαν 15 εργαζόμενοι.

Στην Αιτωλοακαρνανία, 37 εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου και 49 συνάδελφοί τους στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Σε αυτούς δεν υπολογίζονται περίπου 40 εργαζόμενοι που έχουν λάβει αναρρωτική άδεια στο Γ.Ν. Αγρινίου και 46 στο Γ.Ν. Μεσολογγίου.

Στην Ηλεία, η επίδοση των εγγράφων αναστολής εργασίας ξεκίνησε περίπου στις 11 το πρωί.

Υπολογίζεται ότι περίπου 50 υγειονομικοί είναι ανεμβολίαστοι στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, εκ των οποίων οι 10 είναι γιατροί.

Μάλιστα, επειδή το μεγαλύτερο μέρος αυτών υπηρετεί στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου – και για να αποφευχθεί ο κίνδυνος παράλυσης του Νοσοκομείου – εξετάζεται το ενδεχόμενο να μεταφερθεί προσωπικό από την Αμαλιάδα.

Συνολικά, μέχρι ώρας περίπου 180 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας απομακρύνονται από τα καθήκοντά τους, χωρίς ακόμα να έχουν υπολογιστεί οι υγειονομικοί σε Ρίο και Άγιο Ανδρέα, όπου αναμένεται να ανεβάσουν κατά πολύ τον αριθμό.

Πηγή: patrastimes.gr