Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 580 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στην Αχαΐα κατεγράφησαν έξι νέα κρούσματα, εκ των οποίων τέσσερα στην Πάτρα, ένα στο Αίγιο και ένα στις Καμάρες, ενώ εννέα εντοπίστηκαν στην Αιτωλοακαρνανία και τρία στην Ηλεία.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 24, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.277 θάνατοι.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 398 (62.2% άνδρες).
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 409.368 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Την ίδια ώρα, 78 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονταν χθες στα δύο Νοσοκομεία της Πάτρας. Συγκεκριμένα, στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται 34 ασθενείς στις κλινικές, ένα περιστατικό στην Παιδιατρική και δέκα στις ΜΕΘ Covid19, ενώ αντίστοιχα στο ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας» νοσηλεύονται 29 άτομα στις κλινικές και τέσσερα στις ΜΕΘ.

Εξ άλλου, χθες διενεργήθηκαν 354 τεστ στο Επιμελητήριο Αχαΐας και στην πλατεία Ντε Μιράντα στο στάδιο της Παναχαϊκής και βρέθηκαν τέσσερα θετικά. Ειδικότερα, στο Επιμελητήριο έγιναν 227 τεστ και βρέθηκαν δύο θετικά και στην πλατεία Ντε Μιράντα 127 με δύο θετικά.

Πηγή: patrastimes.gr