Στον αστερισμό του δεύτερου κύματος κορονοϊού ζει και κινείται πλέον η Πάτρα και η υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει καθημερινά νέα κρούσματα στους τρεις νομούς της Περιφέρειας.

Την ίδια ώρα η ανησυχία αυξάνεται και στην περιοχή σε ότι αφορά τόσο το γεγονός ότι ο covid-19 έχει πλήξει τους υγειονομικούς και γιατρούς στο ΠΠΝΠ που είναι νοσοκομείο αναφοράς , καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr o συνολικός αριθμός των νοσηλευτών, νοσηλευτριών, τραυματιοφορέων και γιατρών που έχει τεθεί το τελευταίο διάστημα σε καραντίνα ανέρχεται σε 22.

Παράλληλα, μεγάλο πονοκέφαλο για τους φορείς προστασίας της δημόσιας υγείας στην περιοχή αποτελούν οι ασυμπτωματικοί οι οποίοι κινούνται κατά κύριο λόγο στον πολεοδομικό ιστό αστικών κέντρων όπως η Πάτρας  , ο Πύργος, το Αγρίνιο αλλά και τα υπόλοιπα αστικά κέντρα, καθώς αποτελούν, άμα και την ολοκλήρωση της άφιξης των αδειούχων από τις διακοπές μία ενεργή βόμβα

Ανησυχία για όσους κρύβουν ότι νοσούν

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε επίπεδο Πάτρας και ευρύτερης περιοχής, υπάρχει έντονη ανησυχία για το τι ακριβώς συμβαίνει για μια κατηγορία ατόμων ενδεχομένως θετικών στον κορονοϊό, κατά κύριο λόγο νεαρής ηλικίας, τα οποία επέστρεψαν από διακοπές στα νησιά του Αιγαίου και εμφάνισαν πολλά από τα συμπτώματα του ιού.

Ορισμένα από αυτά τα άτομα, τα οποία είχαν μεταβεί με την μορφή παρέας σε νησιά , όπως η Πάρος, επέστρεψαν και όταν εμφάνισαν συμπτώματα έκαναν το τεστ, διαγνωστήκαν θετικά και μπήκαν καραντίνα. Κάποιοι όμως από αυτούς που ήταν μαζί τους  και εμφάνισαν πυρετό και άλλα συμπτώματα, επέλεξαν να μην μεταβούν για εξέταση, να μην καταγραφούν και να μπουν σε  καραντίνα κατ’ οίκον ή να συμπεριφέρονται σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Οι περιπτώσεις αυτές θεωρούνται βραδυφλεγείς και απρόβλεπτες «βόμβες» για την περιοχή καθώς η διαχείρισή τους είναι αδύνατη, ενώ δεν θα είναι σε θέση να γνωρίζουν πότε πραγματικά θεραπεύθηκαν , εάν και εφόσον δεν επιδεινωθεί  η κατάστασή τους.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Πάτρα κυκλοφορεί έντονα η φήμη, πως σε αυτή την κατηγορία των αδήλωτων  ή εν δυνάμει κρουσμάτων, ανήκουν και παιδιά επωνύμων που επέστρεψαν από συγκεκριμένα νησιά του Αιγαίου.

Πηγή: patrastimes.gr