Δυσφορία αλλά αλλά και… ικανοποίηση είναι τα δύο κυρίαρχα συναισθήματα στην περιοχή, στον απόηχο των εξαγγελιών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για έναρξη υποχρεωτικών εμβολιασμών σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες και λειτουργία των κλειστών χώρων αμιγώς για εμβολιασμένους.

Στους υγειονομικούς οι πρώτη αντίδραση ήρθε από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχ. Γιαννακό ο οποίος σε δηλώσεις του στο parastimes.gr τόνισε ότι η επιβολή της υποχρεωτικότητας με την απειλή της άδειας άνευ αποδοχών στους υγειονομικούς δεν μπορεί να γίνει δεκτή από τη στιγμή που ο κάδος παρουσιάζει ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης που αγγίζει και ξεπερνά το 90%.

Σε επίπεδο ΕΛ.ΑΣ ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χ. Τσίτσικας σε δηλώσεις του στο patrastimes επισήμανε ότι το μέτρο δεν μπορεί να βρει σύμφωνη την ένωση, καθώς ήδη οι αστυνομικοί σε ποσοστό πάνω από το 70% στην περιοχή, έχουν εμβολιαστεί, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε το βάρος να πέσει στην ενημέρωση πάνω σε επιστημονική βάση των υπολοίπων.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου παρών Άννα Μαστοράκου, σε δήλωσή της έκανε λόγο για μέτρα τα οποία αποτελούν αποτέλεσμα μια τελευταίας προσπάθειας προκειμένου να ανακοπεί το 4 κύμα.

Για απόφαση η οποία σε ότι αφορά στο χώρο της εστίασης ήταν μονόδρομος για την κυβέρνηση, η οποί τελικά πήρε και το βάρος της ευθύνης για το τι θα ισχύσει με την λειτουργία των κλειστών χώρων, έκανε λόγο μιλώντας στο patrastimes.gr, το μέλος της “Εστίασης – Πάτρας” κ. Ματθαιόπουλος, τονίζοντας ότι δεν μπορούσε να εφαρμοστεί το μέτρο μικτών  χώρων με τους  ιδιοκτήτες να μετατρέπονται σε ελεγκτικό μηχανισμό.

Πηγή: patrastimes.gr