Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθεται ο κόσμος της εστίασης και της αναψυχής στην Αχαΐα καθώς η ανακοίνωση του ανοίγματος από τις 3 Μαΐου φέρνει στο προσκήνιο σωρεία εκκρεμοτήτων ως προς την λειτουργία του κλάδου.

Η ύπαρξη – όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε – περιορισμών στο ωράριο λειτουργίας, αυτομάτως θέτει ένα μεγάλο ποσοστό του κλάδου και στην περιοχή εκτός ανοίγματος, ενώ μεγάλο ζητούμενο είναι τι θα ισχύσει ως προς τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με τα οποία θα καθορίζεται ο συντελεστής πληρότητας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε  το μέλος του συλλόγου «Εστίαση Πάτρας» κ. Ματθαιόπουλος, οι περιορισμοί που θα ισχύσουν αυτομάτως δημιουργούν θέμα επιβίωσης τόσο για όσους δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους ή ανήκουν στην κατηγορία των καταστημάτων που λειτουργούν μετά τις 11.00 το βράδυ, όσο και για καταστήματα εστίασης – αναψυχής τα οποία θα υποχρεωθούν να λειτουργούν με ελάχιστα τραπεζοκαθίσματα.

Ο κ. Ματθαιόπουλος πρόσθεσε ότι η πολιτεία πρέπει να ενισχύσει οικονομικά όλους όσους παρά το άνοιγμα θα συνεχίσουν να πλήττονται . Το μέλος του συλλόγου «Εστίαση Πάτρας» σημείωσε ότι θα υπάρξει και μία κατηγορία ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης αναψυχής στην περιοχή που δεν θα ανοίξουν καθώς στερούνται κεφαλαίων επανεκκίνησης ή θεωρούν πως η επιχείρησή τους λόγω των πρωτοκόλλων που θα ισχύσουν είναι ασύμφορο να λειτουργήσει.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΥΠηγή: patrastimes.gr