Πάνω από πέντε είναι τα περιστατικά που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στο Νότιο Πάρκο και γενικότερα στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας.

Περιστατικά που έχουν βάλει σε κίνδυνο τη ζωή συμπολιτών που είχαν πάει στο Νότιο Πάρκο και στην παραλιακή ζώνη για να απολαύσουν την βόλτα τους και να κάνουν αναψυχή ή αθλητισμό και ξαφνικά βρέθηκαν να τους κλέβουν, να τους απειλούν και να τους χτυπούν.

Το επεισόδιο που είχε γίνει κατά τριών ατόμων τον περασμένο Ιούνιο στο Νότιο Πάρκο, με το έναν από αυτούς να οδηγείται στο νοσοκομείο για μέρες, ήταν φαίνεται μόνο η αρχή. Ακολούθησαν τουλάχιστον έξι ακόμα.

Κοινός παρονομαστής όλων των περιστατικών είναι ότι πρωταγωνιστές ήταν άτομα ρομά, τουλάχιστον με βάση τις καταγγελίες που έγιναν στην αστυνομία από τα θύματα των επιθέσεων.

Σύμφωνα με αρκετούς συμπολίτες τα επεισόδια αυτά είναι αποτέλεσμα της ανοχής που έχει δείξει η δημοτική αρχή και η αστυνομία στο ζήτημα των σκηνιτών ρομα στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας.

Το πρόβλημα αυτό δεν αφορά απλά και μόνο το Νότιο Πάρκο που από τόπος αναψυχή που ήταν έχει ερημώσει. Αφορά όλο το μέτωπο της παραλιακής ζώνης.

Στον μώλο για παράδειγμα η πρώην στέγη του ποδηλατικού ομίλου, έχει γίνει μόνιμο σπίτι για οικογένειες και ομάδες ρομά. Δίπλα από τα ελάχιστα γιοτ που αγκυροβολούν στον μώλο, βλέπει κανείς καταστάσεις που καθόλου δεν κολακεύουν την αισθητική της πόλης.

Στο Καρνάγιο, στην άλλη πλευρά της παραλιακής ζώνης της Πάτρας, το ίδιο. Οι σκηνίτες που είχαν απομακρυνθεί το καλοκαίρι του 2020 επέτρεψαν εδώ και καιρό και κάνουν τα δικά τους.

Μια ομάδα τουριστών που πήγε να φάει γνωστό εστιατόριο της περιοχής, δέχτηκε «επίθεση» ομάδα ανήλικα παιδιά που τους ζητούσαν να τους δώσουν ένα ευρώ. Όμως αυτό είναι το ελάχιστο.

Στις πιο ακραίες περιπτώσεις η παραλιακή ζώνη της Πάτρας έχει γίνει χώρος φόβου και τρόμου για τους συμπολίτες και παραβατικότητας για τους καταληψίες. Κι αυτός σίγουρα είναι ένας από τους λόγους που η πόλη απομονώνεται από την θάλασσα της.

Γιατί ποιος να κατέβει προς τα κάτω όταν γνωρίζει ότι κινδυνεύει να τον κλέψουν; Για αυτό αγωνίστηκε η Πάτρα για να κερδίσει την παραχώρηση της παραλιακής της ζώνης; Ερώτημα κάνουμε…

Πηγή: patrastimes.gr