Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πάτρας μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας για τα μέτρα που θα πάρει για την ασφάλεια των παιδιών μας για το άνοιγμα των σχολείων, συνεδρίασε και ομόφωνα πήρε τις εξής αποφάσεις, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Όσον αφορά το επίμαχο θέμα της μάσκας, η δημοσιότητα που έχει πάρει το μόνο που κατάφερε είναι να διχάσει τους γονείς πανελλαδικά από τη μία και από την άλλη να καλύψει
τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν και που αν δε λυθούν δεν πρόκειται να έχουμε ένα ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.
Το ΔΣ της Ένωσης ως συλλογικό όργανο οφείλει να πειθαρχήσει και να ακολουθήσει τη νομιμότητα έχοντας εμπιστοσύνη στις επιστημονικές επιτροπές της χώρας μας. Από την άλλη όμως επειδή επίσημοι φορείς καλλιέργησαν την αμφισβήτηση της μάσκας, όπως οι συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) και άλλοι σε καμία περίπτωση δε θα βρεθούμε απέναντι από τους γονείς που δε συμφωνούν και εναντιώνονται στη χρήση μάσκας. Δεν μπορούμε βέβαια να κρύψουμε την αγανάκτηση μας για τα υπόλοιπα θέματα που διεκδικούμε και που είναι αλληλένδετα με τη χρήσης μάσκας και που μαζί θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια των παιδιών ,των εκπαιδευτικών, του προσωπικού και των γονέων.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
1. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ.
2. ΜΟΝΙΜΟ ΠΛΗΡΟΥΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ.
3. ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Για όλα αυτά οι ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας όχι μόνο δεν μας κάλυψαν αλλά και η απόκρυψη των 25 και 27 παιδιών σε πάρα πολλά τμήματα στην Ελλάδα ειδικά στα αστικά κέντρα με τον εικονικό αριθμό των 17 μαθητών ανά τάξη ήταν η σταγόνα στο ποτήρι που ξεχείλισε.
Ομόφωνα η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πάτρας θα προβεί σε διαμαρτυρία στην Πλατεία Γεωργίου και καλεί Γονείς, Παιδιά ,Εκπαιδευτικούς Προσωπικό και όλους
όσους αισθάνονται αυτή την αγανάκτηση να συνδράμουν με την παρουσία τους .Να ενώσουμε τις φωνές μας γιατί είμαστε γονείς, απλοί άνθρωποι έξω από πολιτικές και κόμματα που το μόνο έγκλημα μας είναι ότι θέλουμε το καλό των παιδιών μας. Εντός των ημερών θα ενημερωθείτε για την ημερομηνία και την ώρα της διαμαρτυρίας με κεντρικό θέμα αυτής τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!»

Πηγή: patrastimes.gr