Πλήθος δημοπρασιών πραγματοποιούνται σε τελωνεία της χώρας με ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές εκκίνησης για δεκάδες οχήματα. Ενδεικτικά στην Πάτρα βρίσκει κανείς Audi A4 (1995) με 300 ευρώ, Ford Focus του 2000 με 500 ευρώ και ΒΜW 318 με 800 ευρώ.

Οι διακηρύξεις αναρτώνται στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ (διαδρομή menoy/dieythynsi-diacheirisis-dimosioy-ylikoy-dddy), ενώ όπως επισημαίνεται στις τιμές εκκίνησης περιλαμβάνεται ΦΠΑ 24%, ενώ σε περίπτωση εξόφλησης του τιμήματος μετρητοίς, ο αγοραστής έχει δικαίωμα έκπτωσης 30% στην τιμή κατακύρωσης.

Για το μήνα Σεπτέμβριο εκκρεμούν δημοπρασίες:

Στην Πάτρα στις 22 Σεπτεμβρίου
Στην Κομοτηνή στις 23 Σεπτεμβρίου
Στη Μαγουλέζα Αττικής στις 23 Σεπτεμβρίου και
Στην Πολίχνη στις 27 Σεπτεμβρίου
Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 28 Σεπτεμβρίου
Σημειώνεται πως τα δημοπρατούμενα αυτοκίνητα είναι μεταχειρισμένα – με ζημιές, φθορές και ελλείψεις – και χρειάζονται επισκευή πριν τεθούν σε κυκλοφορία. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να εξετάζουν το όχημα με μηχανικό της επιλογής τους, καθώς σύμφωνα με τους νέου όρους πώλησης, αιτήσεις για αναστροφές-ακυρώσεις αγοραπωλησιών δεν γίνονται δεκτές, εκτός και αν υπάρξει σχετική βεβαίωση της αρμόδιας Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών ότι το όχημα δεν δύναται να κυκλοφορήσει.

Μετά το πέρας της πλειοδοσίας του κάθε οχήματος, ο τελευταίος πλειοδότης καλείται να υπογράψει το πρακτικό ανακηρύξεως πλειοδότη και να καταβάλει το 20%της τιμής κατακύρωσης (προκαταβολή).

Πηγή: patrastimes.gr