Πονοκέφαλο προκαλεί σε αρχές και λοιμωξιολόγους η ραγδαία αύξηση των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία της Πάτρας και περισσότερο στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Μέσα σε λίγες ημέρες ο αριθμός έχει διπλασιαστεί, ενώ οι παράμετροι που τρομάζουν περισσότερο είναι ότι οι ασθενείς είναι νέοι σε ηλικία, με τους μισούς εξ αυτών να μην ξεπερνούν τα 50 έτη, αλλά και το ότι ένας στους δύο δεν πάσχει από υποκείμενα νοσήματα.

Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται 19 άτομα εκ των οποίων τα τρία στη ΜΕΘ.

Στην απλή κλινική νοσηλεύονται 16 ασθενείς, από 24 έως 80 ετών και παρά το ότι το νοσοκομείο του Ρίου έχει αναφορά σε όλη την 6η ΥΠΕ, τα περισσότερα περιστατικά έχουν καταγωγή από την Αχαϊα και την Αιτωλοακαρνανία.

Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα του ότι ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις σε ηλικίες το ότι αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στην κλινική για covid-19 ένας 24χρονος, 36χρονος, 41χρονος, 44χρονος, 47χρονος και ένας 50χρονος.

Κανείς από τους παραπάνω δεν είναι διασωληνωμένος.

Δύο στον Άγιο Ανδρέα 

Σε ότι αφορά στον Άγιο Ανδρέα οι νοσηλευόμενοι είναι δύο, ένας νεαρός στην απλή κλινική κι ένας ηλικιωμένος στη ΜΕΘ.

Επιπροσθέτως, αυτό που τρομάζει περισσότερο είναι η πίεση στα νοσοκομεία, με φόντο και τη γρίπη που έρχεται. Στο Ρίο, ήδη, η πληρότητα αγγίζει το 60% στην απλή κλινική και το 50% στη ΜΕΘ για Κορωνοϊό.

Υπερδιπλασιασμός των κλινών 

 «Το ΠΓΝΠ βρίσκεται σε  υψηλό επίπεδο ετοιμότητας. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει εκτός των άλλων, δημιουργία επιπρόσθετου και ανεξάρτητου χώρου COVID -1 9  με υπερδιπλασιασμό των κλινών τόσο για ύποπτα όσο και για επιβεβαιωμένα κρούσματα», τονίζει ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΓΝΠ Dr.  ∆ημήτριος Μπάκος.

Πηγή: patrastimes.gr