Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με  τον  ΕΟΔΥ συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τους δειγματοληπτικούς ελέγχους προκειμένου να διαγνωστούν έγκαιρα τα μη συμπτωματικά κρούσματα και να περιοριστεί η διασπορά της νόσου του νέου κορωνοϊού όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της η Υγειονομική Περιφέρεια.

Για αύριο Παρασκευή 12 Μαρτίου προγραμματίζεται διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων  στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων (Πάτρας) για τον γενικό πληθυσμό, κατά τις πρωινές ώρες.

Ταυτόχρονα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρεθούν στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΕΥΓΗΡΕΙΟ» και στο Κέντρο Φιλοξενίας Ατόμων με Αναπηρία «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων στους εργαζόμενους και στους φιλοξενούμενους.

Στην ίδια διαδικασία ελέγχου θα υποβληθούν και οι υπάλληλοι του Κέντρου Κοινότητας, του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»,  του Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας και του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Πατρών.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι διενεργούνται από έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΟΔΥ  με rapid test και στοχεύουν στην αναχαίτιση της πανδημίας.

Πηγή: patrastimes.gr